Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gaziantep Usulü Kerebiç

Gaziantep Usulü Kerebiç
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
gaziantep-usulu-kerebic.jpg

Gaziantep Usulü Kerebiç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin,vita yağ,tereyağ (250 gram)
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Alabildiği kadar un
İçi için malzemeler
  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz veya fıstık
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 şeker kaşığına yakın tarçın
Üzeri için
  • Pudra şekeri

Gaziantep Usulü Kerebiç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Margarın ile sıvı yağ,pudra şekeri, yumurta iyice yoğuruyoruz.
  2. Daha sonra yoğurt,irmik,nişasta ekliyoruz.Yoğurma ya devam ediyoruz .
  3. En son alabildiği kadar un ve vanilya,kabartma tozunu koyuyoruz.
  4. Hamuru yarım saat dinlendiriyorum.
  5. Dinlendikten sonra hamuru cevizden büyük şekilde alıyoruz.
  6. İçini oyuyoruz.
  7. İçine ceviz yada fıstık koyup kapatıyoruz tahta kalıplarla şekil verip fırına koyuyoruz.
  8. 180 derece de üstü çok kızarmadan çıkartıyoruz hafifçe kızardı zaman fırından çıkartın ortalama 15 -20 dk fırına göre değişiklik gösteriyor servis yapılıyorken üstüne pudra şekeri serpip servis yapın.
  9. İÇ HARCI İÇİN:Ceviz,fıstık, 1 çay bardağı şeker tarçın koyup karıştırıyoruz.Not:ceviz fıstık hangisi varsa onla yapabilirsiniz .
Gaziantep Usulü Kerebiç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,288Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt