Gaziantep Usulü Kerebiç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin,vita yağ,tereyağ (250 gram)
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Alabildiği kadar un
- 2 su bardağı çekilmiş ceviz veya fıstık
- 1 çay bardağı şeker
- 1 şeker kaşığına yakın tarçın
- Pudra şekeri
Gaziantep Usulü Kerebiç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarın ile sıvı yağ,pudra şekeri, yumurta iyice yoğuruyoruz.
- Daha sonra yoğurt,irmik,nişasta ekliyoruz.Yoğurma ya devam ediyoruz .
- En son alabildiği kadar un ve vanilya,kabartma tozunu koyuyoruz.
- Hamuru yarım saat dinlendiriyorum.
- Dinlendikten sonra hamuru cevizden büyük şekilde alıyoruz.
- İçini oyuyoruz.
- İçine ceviz yada fıstık koyup kapatıyoruz tahta kalıplarla şekil verip fırına koyuyoruz.
- 180 derece de üstü çok kızarmadan çıkartıyoruz hafifçe kızardı zaman fırından çıkartın ortalama 15 -20 dk fırına göre değişiklik gösteriyor servis yapılıyorken üstüne pudra şekeri serpip servis yapın.
- İÇ HARCI İÇİN:Ceviz,fıstık, 1 çay bardağı şeker tarçın koyup karıştırıyoruz.Not:ceviz fıstık hangisi varsa onla yapabilirsiniz .