Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gaziantep Usulü Kuru Dolma

Gaziantep Usulü Kuru Dolma
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
gaziantep-usulu-kuru-dolma-1.jpg

Gaziantep Yolu Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller

  • Kurutulmus patlıcan(10 adet)
  • Kurutulmuş kabak (10 adet)
  • Kurutulmuş biber (6 adet)
  • Kurutulmuş acur(10 adet )
  • Salamura yaprak(bir deste)
  • 2 kaşık salça
  • 1 kilo pirinç
  • 3 adet ortaboy soğan
  • 1 top sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 3 su bardağı zeytinyağı

Gaziantep Yöntemi Kuru Dolma Tanımı Yapılışı

  1. 2 litre suyu kazana koyup kaynatıyoruz.
  2. Sırasıyla haşlıyoruz kuru dolmalıkları.
  3. 1 kilo pirinçi nişastası gidene kadar yıkıyoruz.
  4. Tepsiye döküp, kırılmaması için çabucak üzerine zeytinyağı ekliyoruz.
  5. Sonra sırasıyla tüm gereçleri katıp karıştırın.
  6. Tek tek doldurup kazana koyuyoruz.
  7. Dolma taşı indirip üzerine gelecek kadar su koyuyoruz.
  8. 45 dakika kaynatıyoruz. Afiyet olsun ❤️.
 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,607Kullanıcılar
Ramo0010Son üye
Üst Alt