Gaziantep Yolu Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller
- Kurutulmus patlıcan(10 adet)
- Kurutulmuş kabak (10 adet)
- Kurutulmuş biber (6 adet)
- Kurutulmuş acur(10 adet )
- Salamura yaprak(bir deste)
- 2 kaşık salça
- 1 kilo pirinç
- 3 adet ortaboy soğan
- 1 top sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 3 su bardağı zeytinyağı
Gaziantep Yöntemi Kuru Dolma Tanımı Yapılışı
- 2 litre suyu kazana koyup kaynatıyoruz.
- Sırasıyla haşlıyoruz kuru dolmalıkları.
- 1 kilo pirinçi nişastası gidene kadar yıkıyoruz.
- Tepsiye döküp, kırılmaması için çabucak üzerine zeytinyağı ekliyoruz.
- Sonra sırasıyla tüm gereçleri katıp karıştırın.
- Tek tek doldurup kazana koyuyoruz.
- Dolma taşı indirip üzerine gelecek kadar su koyuyoruz.
- 45 dakika kaynatıyoruz. Afiyet olsun .