teknolojiuzmani
FD Üye
Gaziantep Usulü Soğan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo arpacık soğanı
- 800 gr kıyma
- 3 tane patates(çocuklar için)
- 1 tatlı kaşığının ucuyla tuz
- 1 tatlı kaşığının ucuyla karabiber
- 1 tatlı kaşığının ucuyla pul biber
- 1 kase su
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı nar ekşisi
Gaziantep Usulü Soğan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanların iki ucunu da kesiyoruz. Kabuklarını soymadan yıkayarak süzdürüyoruz.
- Kıyma, karabiber, tuzu ve pulbiberi yoğuruyoruz.
- Soğanları ortadan ikiye kesiyoruz siz ayırmadan da kesebilirsiniz sizin tercihinize kalmış.
- Kıymamızdan ceviz büyüklüğünde alıyoruz daha sonra soğanların içine yerleştiriyoruz.
- Soğanları şekilde görüldüğü gibi tepsiye sıkça diziyoruz.
- Ben çocuklar için orta kısmına patates kesip aralarına kıyma koyup dizdim koymasanızda olur.
- Sosu için; nar ekşisi, suyu, tuzu, karabiberi bir kapta karıştırarak kebabımızın her tarafına gelecek şekilde üzerine gezdiriyoruz.
- 200 derece fırında yaklaşık 1 saat kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
- Üzeri iyice kızardığında yemeğimiz pişmiştir.
- Tek başına ana yemek olarak yapabilirsiniz ama ben yanında pilav çorba, ayran olarak sundum isteğe göre yapmayada bilirsiniz.
Gaziantep Usulü Soğan Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.