Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gaziantep Yöresine Ait Kömbe

Gaziantep Yöresine Ait Kömbe
0
42

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
gaziantep-yoresine-ait-kombe-tarifi.jpg

Gaziantep Yöresine Ait Kömbe Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 4 su bardağı un
  • 2 tane kabartma tozu
  • Yarım su bardağıdan fazla zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Hamurun kıvamına göre su
İçi için;
  • 1 kg ıspanak
  • 500 gram kıyma
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Üzeri için;
  • Çörek otu
  • Zeytinyağı
  • Yumurta

Gaziantep Yöresine Ait Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamurumuzu tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. İçi içinde kıyma ve zeytinyağını tencereye alıp kavurmaya bırakıyoruz.
  3. Üzerine küçük doğranmış soğanı ekleyip kavuruyoruz.
  4. Baharatları ve salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Üzerine ıspanak ekleyip, karıştırıp kavuruyoruz ve içimiz hazır.
  6. Sonra hamurumuzdan dört topak halinde ayırıyoruz ve yumak haline getiriyoruz.
  7. Yumağın birini tepsinin ölçüsüne göre oklava ile açıyoruz.
  8. Tepsinin altını yağlayıp, açtığımız hamuru koyup, üzerine içimizden birazını döküp, her yerine eşit şekilde dağıtıyoruz.
  9. Sonra bir yufka daha açıp, tepsiye dizip, üzerine zeytinyağı ve yumurta karıştırıp, sürüyoruz.
  10. Susam ve çörek otu döküp süslüyoruz (bende susam bulunmadığı için çörekotu kullandım) ve isteğe göre dilimliyoruz.
  11. 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Servise hazır afiyet olsun.
Gaziantep Yöresine Ait Kömbe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,938Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt