iltasyazilim
FD Üye
Gaziantep Yöresine Ait Yoğurtlu Patates Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı nohut
*3 üç tane kemikli et parça et
*1 kilo yoğurt
*1 kilo patates
*1 tane yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı nane
*Tuz
Gaziantep Yöresine Ait Yoğurtlu Patates Tarifi Yapılışı 1 su bardağı nohut
3 tane kemikli parça et
1 kilo yoğurt
1 kilo patates
1 tane yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nane
Tuz
Hazırlanışı
Bir gece önceden ıslattığımız bir su bardağı nohutu 3 parça kemikli etimizle haşlıyoruz (benim nohutum önceden haşlanmış var diye onu kullandım)eti ile nohut piştikten sonra içine soyulup yıkanan küp küp doğranan patatesler atılır Patateslerin de iyice pişmesi beklenir Diğer taraf da yoğurdun içine bir yumurta kırılıp iyice çırpılarak orta hararetli ocakta sürekli karıştırılarak kaynatılır Boncuk boncuk dediğimiz tabiri ulaşınca ocaktan alınarak patates tenceresine karıştırarak ilave edilir ve tuzu eklenir Son olarak kızgın yağda kavrulan nane de eklenerek servis yapılır Not: tuzunu en sona eklememiz in sebebi yoğurdun kesilmemesi içindir Afiyet olsun
*1 su bardağı nohut
*3 üç tane kemikli et parça et
*1 kilo yoğurt
*1 kilo patates
*1 tane yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı nane
*Tuz
Gaziantep Yöresine Ait Yoğurtlu Patates Tarifi Yapılışı 1 su bardağı nohut
3 tane kemikli parça et
1 kilo yoğurt
1 kilo patates
1 tane yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nane
Tuz
Hazırlanışı
Bir gece önceden ıslattığımız bir su bardağı nohutu 3 parça kemikli etimizle haşlıyoruz (benim nohutum önceden haşlanmış var diye onu kullandım)eti ile nohut piştikten sonra içine soyulup yıkanan küp küp doğranan patatesler atılır Patateslerin de iyice pişmesi beklenir Diğer taraf da yoğurdun içine bir yumurta kırılıp iyice çırpılarak orta hararetli ocakta sürekli karıştırılarak kaynatılır Boncuk boncuk dediğimiz tabiri ulaşınca ocaktan alınarak patates tenceresine karıştırarak ilave edilir ve tuzu eklenir Son olarak kızgın yağda kavrulan nane de eklenerek servis yapılır Not: tuzunu en sona eklememiz in sebebi yoğurdun kesilmemesi içindir Afiyet olsun