Meyve suyu yerine, meyvenin kendisini tüketmenin daha dinç olduğuna dikkat çeken Hisar Intercontinental Hospital Klinik Laboratuvarlar Birim Başkanı Prof Dr Bekir Sami Uyanık; ‘Meyveler iyice sindirim sistemimizden düzenli emilir ve vücudumuza daha fazla fayda sağlar Meyve suyu ya da şekerli içecekler gibi kan şekerini ani yükseltmez, ani insülin salgılanmasına niçin olmaz Marketlerde satılan meyve sularında, meyve özünün yanı sıra oranları değişen sofra şekeri, fruktoz şurubu gibi katkı maddeleri de bulunur böylece çok pozitif tüketildiğinde yüksek oranda şekerin vücuda girmesine, dolayısıyla kan şekerinin yükselmesine, sonuçta diyabet (diyabet) ve obezite gibi hastalıklara yol açarlar’ diye konuştu Gazlı içecekler bağımlılık yaratıyor!Gazlı içecek olan meşrubatların üretimi sırasında su, içecek şurubu (fruktoz) ve karbondioksitin karıştırılmasıyla Karbonasyon adı bahşedilen bir operasyon yapılır Bu işlemde kullanılan karbondioksit, meşrubatların gazlı özellik kazanmasını sağlayarak, içilirken kabarcıklı etkiyi oluşturur Gazlı içeceklerin zararı, içinde bulunan karbondioksitten değil; her tüketildiğinde daha pozitif tüketme ricası uyandırarak bağımlılık yaratmasıdır İçeriğindeki tatlandırıcı, antioksidan, badana, güzel koku gibi katkı maddeleri de hem sorgulanabilir Organik ve doğal olmayan, hem de sentetik olan bir içeceğin aşırı tüketimi başlı başına çok büyük tahribatlara yol açar Dünya Sağlık Durumu Örgütü (WHO) ve Avrupa Hastalık Önleme ve Teftiş Merkezi (ECDC) , içecekler konusunda, bilhassa de kafeinli enerji içecekleriyle ilgili incelemeler yapmış, insanlar sağlığını etkileyecek düzeyde olduğuna dair raporlar yayınlamıştır Uyarıcı tesir yapması ve geçici olarak performans artırıcı özelliği ile tanıtılan ve özendirilen bu içeceklerin gençler, hatta çocuklar tarafından fazla miktarda tüketilmesi bazı ülkelerin önlem almasına sebep olmuştur id Gad300250