Gazoz Tatlısı (Çok Kolay Ve Leziz) Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- Yarım paket yaş maya
- 1 su bardağı gazoz
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5 su bardağı un
- Nişasta(hamuru açmak için)
- Sıvı yağ (hamuru açtıktan sonra üzerini yağlamak için)
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 3-4 limon suyu damlası
Gazoz Tatlısı (Çok Kolay Ve Leziz) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba bu tarife bayılacaksınız???????? çok pratik hem lezzetli de afiyet bal şeker olsun deneyeceklere kolay gelsin???????? güzel bayramlar❤❤.
- Büyük yoğurma kabına yumurtamızı yağımızı mayamızı alalım. Yoğurt gazoz ve kabartma tozunu vanilyayı ekleyelim.
- Sonra azar azar unu ekleyelim. Kıvama gelene kadar yoğuralım. 5 su bardağı un kâfi oldu. Ununuza nazaran ayarlayın. Kıvama gelen hazır olan unumuzu bezelere ayıralım.
- Bezeleri nişasta ile ince ince açalım. Kalın olmamalı.
- Nişasta ile açtığımız hamur bezesinin üzerine sıvı yağ sürelim.
- Yağımızı sürdükten sonra şerit şerit ince uzun keselim.
- Kestiğimiz şeritleri rulo formunda saralım.
- Yaptığımız ruloları elimizle bastıralım. Yassı formda dursun. Uygunca bastırın.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Tam 2 fırın tepsi geldi.
- 175 °c de fanlı ayarda 15 dk pişirdim. Şerbetimi onlar fırındayken hazırladım.
- Tencereye alıp en yüksek ateşte pişirdim. 10 dk kadar kaynattım.
- Birinci sıcaklığı çıkan şerbetimi soğumuş tatlılarıma döktüm. Afiyet olsun????.