Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gebelikte Sık İdrara Çıkmak Normal mi ?

Gebelikte Sık İdrara Çıkmak Normal mi ?
0
96

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Gebelikte Sık İdrara Çıkmak Sıradan mi ? Gebelikte sık idrara çıkmak Çoğu gebe anne adayının yaşadığı gebelik belirtilerinden biridir En erken gebelik belirtilerinden olan adet gecikmesi ve ardından ise takriben 6 hafta sonradan gebelik belirtileri kendini göstermeye başlar İşte bunlardan en yaygın olan bir tanesine de sık idrara çıkma durumudur Peki sevgili anne adayları niçin sık idrara çıkarsınız hiç merak ettiniz mi? Bunlar olağan insanlarda olursa idrar yolu enfeksiyonu ve diyabeti düşündürür ama hamilelerde sık idrara çıkma durumu alışılagelmiş kabul edilmektedir Bu sık idrara çıkma durumunu detaylı şekilde yazımız içeriğinde bulabileceksiniz 73766 73766 gebeliktesikidraracikmaknormalmi5c44c8649da14gebeliktesikidraracikmaknormalmi5c44c8649da14 438 545 Gebelikte Sık İdrara Çıkmak Normal mi ? hamileliktesikidraracikmakjpg73766 Gebelikte Sık İdrara Çıkmak Normal mi ? hamileliktesikidraracikmakjpg73766 Gebelikte sık idrara çıkma ilk 3 aylık dönemde ve son 3 aylık dönemde daha da artabilir Bu birincil 3 aydaki durumdan rahmin mesaneye olan baskısından ötürüdür Yeniden son aylarda da bundan böyle bebek doğuma yakın tamamen doğum pozisyonuna girerken aşağı inmektedir bu da mesaneye zorlama yapar ve sık sık idrara çıkabilirsiniz Gebelikte sık idrara çıkma durumunun bir nedeni de bedeninizde çoğalan zehirli maddelerin atılması için böbreklerin daha seri çalışmasından kaynaklıdır Yeniden idrara sık meydana çıkan anne adayları mutlaka idrar tahlili yaptırmaları gerekebilir bu bazen idrar yolu enfeksiyonu göstergesi de olabilmektedir Bilhassa rahmin baskısı üstüne ilk 3 ay sık idrara çıkabilirsiniz Bu durum artık 4 aya girmenizle azalacaktır Çünkü yukarı karnınıza dürüst yükselen rahim bundan böyle mesane üzerindeki baskısı da kalkmış olur Bu ilk 3 ay sıkıntı yaşamış anne adaylarına bir önerim var ben de ilk 3 ay yaşadığım koşul olması nedeniyle zamanında fazla araştırma yapmıştım Özellikle idrar yaparken öne doğru eğilmek mesanenizin tamamen boşalmasını sağlayacaktır Sık idrara çıkanlar için bir önerim daha olacak fakat bu da işinize fazla yarayacak Özellikle alacağınız su miktarını gün içinde alın gece yatmaya yakın su tüketmeyin fakat bu gece sıkça idrara kalkarak uykunuzun bölünmesine bu da uykusuz kalmanıza sebep olacaktır Yalnız akıcı alımını muhakkak azaltmayın sadece alacağınız miktarı gün içinde almış olun Hani demiştim ya sık idrara çıkma idrar yolu enfeksiyonu belirtisi de olabilir Bu yüzden kesinlikle su alımı tatmin edici miktarda olsun Ben mutlaka gün içinde en az 8 bardak su içerdim Hamilelik döneminde sıvı almadığı için ya da başla sebeple %10 unda idrar yolu enfeksiyonu yaşanır 73767 73767 gebeliktesikidraracikmaknormalmi5c44c864cc1b1gebeliktesikidraracikmaknormalmi5c44c864cc1b1 400 720 Gebelikte Sık İdrara Çıkmak Normal mi ? gebeliktesikidraracikmajpg73767 Gebelikte Sık İdrara Çıkmak Normal mi ? gebeliktesikidraracikmajpg73767 İdrar yaparken aynı zamanda yanma duygusal, daha alçak karın kısmında sızı, bazen damla damla idrar yapmak ve sancılı durumlar olursa burada enfeksiyondan şüphelenebilirsiniz Eğer bu durumlardan bir ya da bir kaçı varsa mutlaka doktorunuza danışın Zorunlu idrar tahlilleri arkasında enfeksiyon bulunursa antibiyotik tedavisi uygulanabilir Eğer sık idrara çıkma durumu mesaneye zorlama yüzünden ise buna yapılabilecek bir durum yok Yukarıda anlattığım şeyleri uygulayabilirsiniz çünkü ben de ilk 3 ayda idrara çıkma durumuna karşı bunları yaptım işe de yaradı yani Bilhassa yine akşam saatleri kahve çay tüketmemeye özen gösterin Bazen de sık idrara çıkma durumuna idrar kaçırma da eşlik edebilir İdrar kaçırmaya yönelik kegel egzersizlerini önerebilirim Bu şart sıkıntılı bir şart evet fakat hamileliğin de cilveleri bunlar olsa lüzum Bu zamanlarda dışında kalmamaya itina gösterin çünkü sıkıntılar yaşayabilirsiniz Sık idrara çıkma problemi 456 aylarda fazla nadir görülür ama son aylarda yeniden artabilir çünkü dediğim gibi bundan böyle doğuma yakın kala bebek aşağı inip tekrar mesaneye zorlama yapacaktır Bu sebeple çoğu kez tuvalete gidebilirsiniz sık sık gidilen yer mekanınız olabilir yani  

858,475Konular
981,238Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt