Gece Maması (6+) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım muz
- Yarım elma
- 1 tatlı kaşığı yulaf unu
- 1 tatlı kaşığı bebek irmiği
- Yarım su bardağı su (bitkisel süt yahut 1 yaş üstüne süt kullanılabilir)
- 1 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Gece Maması (6+) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yulaf unu ve irmiği küçük bir tavaya alıp su ekleyip topak kalmayana kadar karıştırıyoruz.
- Sonra altını açıp kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alıyoruz.
- İçine yarım muzu çatalla ezerek, elmayı da cam rendede rendeleyerek koyabiliriz.
- Pekmez ve cevizi de ekleyip güzelce karıştırıyoruz.İçerik bebeğinize ve size nazaran değişebilir. Ceviz alerjen olabileceğinden evvel deneyip tercihe nazaran eklenebilir. Bu ölçü 8-9 ay için kâfi oluyor fakat öncesi için porsiyon azaltılabilir.Bebişlere afiyet olsun.