Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Geleceğin beslenme biçimleri

Geleceğin beslenme biçimleri
0
68

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Dinç ve doğal gıda kaynaklarının artan bir şekilde azalması ve dev bir endüstriye dönüşen yiyecek sektörü beslenmeyi yüzyılımızın temel sorunu haline getirdi Herbalife Güneydoğu Avrupa Direktörü Samet Serttaş bugünün koşullarında dinç gıda alışkanlıklarını nasıl kazanabileceğimizi anlattı Dinç gıda 21 yüzyılın en önemli küresel sorunlarından biri ve az kalsın ilk sıralarda Dinç besin hakkında zihnimizi meşgul eden ve çözümünü bulmakta zorlandığımız bir takım soru ve sorunlar var img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasgeleceginbeslenmebicimleri5c2d9c9b7fe61 h4Geleceğin besin şeklinde 4 trendh4 Dünyada ve Türkiye'de beslenme biçimlerini dört mega trend belirliyor 1) Nüfusun yaşlanması 2) Şehirleşmenin artması 3) Çocuk ve gençler aralarında obezitenin yaygınlaşması 4) İnsan yaşamının uzaması Bu mega trendler gıda biçimlerimize ve alışkanlıklarımıza istikamet veriyor Köyden kente göçün artmasıyla zıt orantılı bir şekilde genç nüfusun tarım üretimine ilgisi azalıyor öte taraftan insan ömrünün uzamasıyla yaşlılığın tanımı değişiyor Dünya Sağlık Durumu Örgütü'nce bundan böyle sadece 80 yaş üstü halk ihtiyar kategorisinde değerlendiriliyor Günümüzde her şeyin kişiselleşmesi, bilim ve tıptaki yeni keşiflerle beraber kişiye ve yaşa özel besin modelleri geliştirilmiş durumda Çocukluk beslenmesi ve yaşlılık beslenmesi gibi kavramlar gıda bilincini destekliyor img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasgeleceginbeslenmebicimleri5c2d9c9da6a11 h4Gıda tarzımızı negatif etkileyen alışkanlıklarh4 Yemek Yemek yapmamak: Uzun egzersiz saatleri ve yemek yapmaya zaman bulamamak besin tarzımızı negatif yönde etkileyebiliyor Bunu desteklemek nedeniyle endüstrinin sunduğu bambaşka bir yiyecek kültürü oluşuyor ve bu kültürde gıda takviyeleri bir çözüm olarak ağırlık kazanıyor Fermente ürünleri az harcamak: Bilimin yeni keşifleriyle insan vücudunda bakteri florasının önemi bir defa daha ortaya çıktı Çalışmalar da son yıllarda vücudumuzda olması gerektiği sayıda bakteri olmadığını gösteriyor Bu gelişme vücudumuzdaki bakterilere iyi bakmamız gerektiği bilincine sahip olmamıza yol açıyor Mesela 1950'de ve günümüzde yaşamış iki insanın vücutlarındaki bakteri sayısı karşılaştırıldığında, günümüz insanının vücudundaki bakteri sayısının az olduğu görülüyor Fazla mikropsuz ortamlarda bulunmak: Uzmanlara kadar fazla steril ortamlarda çoğalan çocuklarda bakteri florası yeteri değin gelişemiyor Bakteri popülasyonun düşüklüğünden kaynaklanan gıda ve çiçek tozu alerjileri, intolerans problemleri meydana geliyor img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasgeleceginbeslenmebicimleri5c2d9ca021455 h4Türk insanının en kayda değer gıda sorunlarıh4 Araştırmalara kadar Türk insanı sağlıklı beslenme konusunda tatmin edici bilgiye sahip değil Sabah iyi kalkamıyorum ve kalktığımda kendimi bitap hissediyorum Gün içerisinde tatmin edici enerjiyi bulamıyorum Saçlarım dökülüyor ve tırnak uçlarım kırılıyor gibi yakınmaları çoğunlukla beslenmeyle eşleştirmiyorlar Buna değişik diyetlerle zayıflamaya çalışmak ve diyetlerini vitamin ve diğer gıda öğeleriyle desteklememek gibi alışkanlıklar da eklenince bünyeler çelimsiz düşüyor Cılız bünyeli insanlarda uyku problemleri de baş gösterebiliyor Yeteri dek gün ışığından faydalanamamak da Türk insanının diğer kayda değer sorunu D vitamini açısından çok zengin bir ülke olmamıza rağmen D vitamini eksikliği yaşamış insan ve buna emrindeki hastalıkların sayısı ülkemizde oldukça fazla Kent insanı içinde bulunduğu koşullardan nedeniyle ideal beslenme için zorunlu olan protein, vitamin, mineral ve karbonhidrat dengesini sağlayamıyor Gerektiği dek proteini etten, sütten ve yumurtadan alamıyor, günde 5 öğün meyve ve sebze tüketemiyor Bu besinleri tamamen tüketemedikleri için de kendilerini halsiz ve bitap hissediyorlar Beslenememenin bir diğer dezavantajı diyabet, kan basıncı ve kalp hastalıkları gibi kronik rahatsızlıklara yol açması Uzmanlara tarafından bu hastalıkların en daimi çözümü yaşam tarzı ve besin alışkanlıklarını değiştirmek img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasgeleceginbeslenmebicimleri5c2d9ca224813 h4Yiyecek takviyelerinin içten kullanımıh4 Bilinçli bir kullanımla yiyecek takviyeleri sağlıklı ve zinde kalabilmenin en pratik yolu… Ancak bu ürünleri kullanırken bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken bir takım noktalar var: Yiyecek takviyesi vitaminler, mineraller, botanikler (bazı bitkisel yağlar) ve diğer bileşenlerden oluşur Bir ürünün yiyecek takviyesi olabilmesi için kapsül, tablet, şurup gibi dozajlı bir formda sunulması gerekir Türkiye'de gıda takviyelerinin içerisine nelerin koyulup nelerin koyulmayacağı Sıhhat Bakanlığı'nca belirlenir Onaylama ve lisanslar da bakanlıklar göre verilir Güvenlik aralıkları fazla yüksek olan bu inovatif ürünler herhangi bir yiyecek maddesi gibi tüketilebilir Dürüst kullanıldığında performansı ve zindeliği arttırır; bağışıklık sistemini güçlendirir İnovatif ürünler koruyucu tıpta da önemli bir yere sahip Yiyecek takviyelerinin tüketicilere yanıltıcı sağlık beyanları ile satılmaması gerekir Bir gıda takviyesinin, 'her derde deva' olabilmesi olası değildir Bu şekilde yapılan beyanlar alıcı açısından yanıltıcı olabilir Gıda takviyeleri besin açığını kapatmak için yapılmış inovatif ürünlerdir Medyada yiyecek takviyelerine ilişkin yapılan bazı haberlerin reyting beklentisiyle negatif yönde işlenmesi bu ürünlere karşı bir önyargı oluşturuyor Bu konuda uzman hekime danışılması ve buna tarafından tüketilmesi üstünlük sağlayabilir img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasgeleceginbeslenmebicimleri5c2d9ca4f23cf h4Sporcu gıdaları hakkında bilinmesi gerekenlerh4 Sporcu gıdası denilince akla birincil protein tozu gelse de sporcu gıdaları yalnızca protein ürünlerinden oluşmaz Protein esaslı sporcu gıdaları ve izotonik içeceklerin olduğu sporcu takviyeleri gibi çok değişik sporcu gıdaları vardır Bu gıdalar, vücutta terle kaybedilen sodyumu seri bir şekilde geri döndürmeye yarar Sporcu beslenmesinin özel olması gerekir Profesyonel ve lisanslı sporcular ile spor salonlarına giden amatör sporcuların gıda şekilleri farklılık gösterir Spor esnasında su ve su ile beraber tuzlu da kaybedilir Kaybedilen tuzu yerine koyabilmek için sporcu içecekleri kullanılabilir Spor yapmak kasların hızlı bir şekilde yıkılması anlamına gelir Bu yüzden kas edebilmek için spor öncesi ve sonrası özel bir besin programı uygulanması şarttır Bilhassa yoğun sporlar vücudun kas sistemini yoran aktivitelerdir Kasların her tarafta kazanılması için özel bir beslenme programı gereklidir Bu program artı miktarda et, yumurta ve süt gibi normal besin öğeleri ile yapılabilir ya da proteini konsantre şekilde sunan çeşitli sporcu gıdalarına da başvurulabilir sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur
 
858,505Konular
982,675Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt