Geleli Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram dana kuşbaşı et
- 2 adet patlıcan
- 2 adet biber
- 2 adet sulu domates
- 1 adet soğan
- Yarım yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ (etlere )
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (patlıcanlara)
- 1 su bardağı su
- Karabiber
- Tuz
Geleli Kebabı Tanımı Yapılışı
- Patlıcanları ocakta közleyelim. (fırında da közleyebilirsiniz).
- Kabukları soyulacak kıvama geldiğinde ocaktan alalım. (fırında da pişeceği için çok dağılmamalı).
- Etleri düdüklüde 15 dakika pişirelim.
- Harlı ateşte kavurup suyunu saldıktan sonra biraz su ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip suyunu çekip yumuşayana kadar pişirelim.
- Yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ek edip yumuşayana kadar kavuralım.
- Salçayı ek edip karıştıralım.
- Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip 2 dakika kavuralım. (hafif yumuşasın yeter).
- Bir fiske karabiber ve 1 tatlı kaşığı kadar tuz ek edilir karıştıralım.
- 1 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Patlıcanları soyup küp küp doğrayalım ve tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ konulup közlenmiş patlıcanlar ek edilir bir fiske tuz serpilip bir iki cins çevirip kavuralım.
- Küçük uzunluk yuvarlak borcama patlıcanları serelim.
- Üzerine sulu halde olan etli karışımı boşaltalım.
- Kap ileri geri sağa sola sallattırılarak suyunun patlıcanların ortasına tabanına girmesi sağlanır.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 30-40 dakika pişirilir.