Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Geleli Kebap Patlıcanı Birde Böyle Denemelisiniz

Geleli Kebap Patlıcanı Birde Böyle Denemelisiniz
0
34

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
geleli-kebap-patlicani-bir-de-boyle-denemelisiniz.jpg

Geleli Kebap Patlıcanı Birde Bu türlü Denemelisiniz Tanımı İçin Materyaller

• 6 adet orta uzunluk patlıcan
  • 500 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası (Veya 2 adet domates)
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay kaşığı kekik (Tercihe göre)
  • 3-4 su bardağı sıcak su
  • Dileğe nazaran 50 gram tereyağı
  • 2 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Süslemek İçin
  • Rendelenmiş salam yada kaşar peyniri (Tercihinize kalmış)

Geleli Kebap Patlıcanı Birde Bu türlü Denemelisiniz Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanları yıkayıp kurulduktan sonra açık ateşte, közlenme kabında yahut mangalda közleyin. Kabuklarını soyup, incecik doğrayıp bir kabın içerisine koyun.
  2. Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip karıştırın. (1 yemek kaşığı limon suyuda koyarsanız beklerken kararmaz. ) öte yandan etleri orta bir tencereye koyup kendi suyu ve yağıyla 7-8 dakika orta ateşte daima karıştırarak kavurun.
  3. Zeytinyağını, yemeklik ince doğranmış soğanları, salçayı katıp 5 dakika kadar pişirin. İncecik halka doğranmış biberleri ve yeniden incecik dilimlenmiş sarımsakları, tuz ve karabiberi ek edip karıştırın.
  4. Sıcak suyu ekleyip etler yumuşayıncaya ve suyunu çekene dek pişirin.
  5. Bir fırın kabına közlenmiş patlıcanları koyun. Üzerine etleri dağıtarak yerleştirin. Fırını 200 derece alt-üst ayara getirip 5 dakika evvelce ısıtın. Sıcak fırında yemeği 20-25 dakika kadar pişirin (Ben üzerini yağlı kağıtla kapladım) çıkarın.
  6. Dilerseniz; bu evrede: tereyağını da eritip, toz biberi katıp pişirin ve yemeğin üzerine gezdirip, servise sunun. Tercih sizin. (Ekleme olarak üzerine salam rendeledim. Kaşar peyniride rendeleyebilirsiniz. ) şifa olsun. ????.

858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt