Geleli Kebap Patlıcanı Birde Bu türlü Denemelisiniz Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet orta uzunluk patlıcan
- 500 gram kuşbaşı kuzu eti
- 2 adet orta uzunluk soğan
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası (Veya 2 adet domates)
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 adet yeşil biber
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Yarım çay kaşığı kekik (Tercihe göre)
- 3-4 su bardağı sıcak su
- Dileğe nazaran 50 gram tereyağı
- 2 çay kaşığı kırmızı tozbiber
- Rendelenmiş salam yada kaşar peyniri (Tercihinize kalmış)
Geleli Kebap Patlıcanı Birde Bu türlü Denemelisiniz Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları yıkayıp kurulduktan sonra açık ateşte, közlenme kabında yahut mangalda közleyin. Kabuklarını soyup, incecik doğrayıp bir kabın içerisine koyun.
- Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip karıştırın. (1 yemek kaşığı limon suyuda koyarsanız beklerken kararmaz. ) öte yandan etleri orta bir tencereye koyup kendi suyu ve yağıyla 7-8 dakika orta ateşte daima karıştırarak kavurun.
- Zeytinyağını, yemeklik ince doğranmış soğanları, salçayı katıp 5 dakika kadar pişirin. İncecik halka doğranmış biberleri ve yeniden incecik dilimlenmiş sarımsakları, tuz ve karabiberi ek edip karıştırın.
- Sıcak suyu ekleyip etler yumuşayıncaya ve suyunu çekene dek pişirin.
- Bir fırın kabına közlenmiş patlıcanları koyun. Üzerine etleri dağıtarak yerleştirin. Fırını 200 derece alt-üst ayara getirip 5 dakika evvelce ısıtın. Sıcak fırında yemeği 20-25 dakika kadar pişirin (Ben üzerini yağlı kağıtla kapladım) çıkarın.
- Dilerseniz; bu evrede: tereyağını da eritip, toz biberi katıp pişirin ve yemeğin üzerine gezdirip, servise sunun. Tercih sizin. (Ekleme olarak üzerine salam rendeledim. Kaşar peyniride rendeleyebilirsiniz. ) şifa olsun. ????.