Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Geleneksel Mevlit Şerbeti Ve Üzerine Bademinin Hazırlanması

Geleneksel Mevlit Şerbeti Ve Üzerine Bademinin Hazırlanması
0
54

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
geleneksel-mevlit-serbeti-ve-uzerine-bademinin-hazirlanmasi.jpg

Klasik Mevlit Şerbeti Ve Üzerine Bademinin Hazırlanması Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo tozşeker
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 1 yemek kaşığı tane karanfil
  • 2,5 litre su
Üzerine :
  • 300 gram çiğ badem

Klasik Mevlit Şerbeti Ve Üzerine Bademinin Hazırlanması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel üzerine bademini hazırlayalım, bademlerin üzerine çıkacak kadar sıcak suyu döküp en az yarım saat bekletin.
  2. Daha sonra suyunu süzün ve badem kabuklarını temizleyin, bıçağın ucuyla bütün olan bademi ikiye ayırın.
  3. Islak olan bademleri pak bez üzerine sererek güzelce kurumaya bırakın, ne kadar çok bekletilirse o kadar âlâ sonuç alırsınız.
  4. Yeterlice kuruyan bademler kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır ve birinci evvel 100 derecede bir saat kadar sonra 150 derecede istediğiniz kıvama gelinceye kadar kavrulur, ortada denetim edin ve karıştırın.
  5. Hoş bir renk alan kavrulmuş bademleri fırından çıkarın kendi halinde soğutun, bundan sonra şerbet üzerine kullanmak için hazırdır, kapaklı kavanoza doldurun, hava almasın, ( bu formda hazırlanan bademler ne kadar evvelden şerbetin üzerinde dursa bile asla çıtırlığını kaybetmeyecektir.
  6. Artık şerbetini yapalım, büyükçe bir kabın içine birinci evvel bir buçuk litre suyu dökün.
  7. Klasik olarak tozşeker pak bir beyaz bez torbaya konulur ve ağzı büzülür, bir kişi tarafından şeker torbası suyun içinde yavaş yavaş sallanarak şekerin erimesi sağlanır.
  8. Bende bu metotla bir kilo şekeri bez torba içine alıp üzerine iki adet çubuk tarçını kırarak koydum, kırmamın sebebi tarçın kokusunun şeker eriyinceye kadar suya karışmasını sağlamak, o yüzden bu türlü yaptım.
  9. Bir saate yakın ortada bez torbasını suyun içinde sallayarak şekeri eritin, büsbütün eridikten sonra içindeki çubuk tarçın kabuklarını tekrar şerbetin içine alın (. Koku vermesi için ).
  10. Daha evvelden bir yemek kaşığı tane karanfili bir su bardağı su ile kaynatın beş dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alın ve 10 dakika bekletin.
  11. Düzgünce kokusu suya geçince süzgeçle şerbetin içine süzün.
  12. Artık şerbetin üzerine yavaş yavaş olağan su ekleyerek karıştırın, ortada bir tadım yapın, çok şekerli yahut az şekerli yapmak için kesinlikle tadına bakın.
  13.  Ben 1 kilo şekere tam 2 buçuk litre su kullanmış oldum, tadı çok lezzetli geldi, dediğim üzere bundan sonrası sizin damak tadınıza nazaran olacaktır.
  14. Miss üzere hafif tarçın ve karanfil kokusuyla hazırlanan şerbetinizi cam şişelere doldurun ve buzdolabında soğutun, dilediğiniz vakit bardağa doldurun üzerine bir yemek kaşığı dolusu çıtır çıtır kavrulmuş badem ekleyerek afiyetle için.
Not : evvelden tarçın yahut karanfil yerine gülsuyu kullanılırdı, hazırlanan şerbetin içine azar azar gülsuyu ek edilir ve ortada tadım yapılır ona nazaran eklenirdi, isteyenlere fikir olabilir. Kalabalık konuklara üç ila beş kilo tozşekerden yapılır. Suyu tanımdaki ölçülere bakarak artırılır.
 

Similar threads

Ballı Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta1 su bardağı irmikYarım çay bardağı rondodan çekilmiş badem1 paket sanayağ veya tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 çay bardağı hindistan ceviziAldığı kadar un Şerbeti için 4 su bardağı su4 su bardağı şeker Islatmak için 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Şahane Lezzetiyle Acı Badem Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağından yarım parmak eksik toz şeker (180 gram)3 yumurta beyazı (104 gram)2 su bardağından 3 parmak eksik toz badem (157 gram)Çay kaşığı ucu ile azıcık tuz1 silme tatlı kaşığı limon suyu Su bardağı ölçüm 220 ml Şahane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Şekerli Badem Tanımı İçin Gereçler 200 gram badem (Kabuklu kabuksuz fark etmez)100ml su150 gram toz şeker1 paket vanilya şekeri1 tatlı kaşığı tarçın Sonra bademler üzerinde soğutmak için Fırın kağıdıYada geniş bir tepsi Şekerli Badem Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Birinci...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Reyhan Şerbeti Tanımı İçin Gereçler 1 demet reyhan1,5 litre su3-4 yemek kaşığı şekerYarım limon1 çubuk tarçın4-5 adet karanfil Reyhan Şerbeti Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Reyhanları yapraklarına ayırıp sirkeli su dolu bir kapta beklettim. Genişçe bir tencereye kalan tüm gereçleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Şekerpare Tanımı İçin Gereçler 2 yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)5 kaşık tereyağı1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı pudra şekeri1 su bardağı irmik1 kabartma tozu1 vanilyaAldığı kadar un (Ben yaklaşık 3, 5 su bardağı kullandım) Şerbeti İçin 3 su bardağı şeker4 su bardağı su10 damla kadar limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,109Kullanıcılar
baverooSon üye
Üst Alt