![geleneksel-mevlit-serbeti-ve-uzerine-bademinin-hazirlanmasi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/08/20/geleneksel-mevlit-serbeti-ve-uzerine-bademinin-hazirlanmasi.jpg)
Klasik Mevlit Şerbeti Ve Üzerine Bademinin Hazırlanması Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo tozşeker
- 2 adet çubuk tarçın
- 1 yemek kaşığı tane karanfil
- 2,5 litre su
- 300 gram çiğ badem
Klasik Mevlit Şerbeti Ve Üzerine Bademinin Hazırlanması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel üzerine bademini hazırlayalım, bademlerin üzerine çıkacak kadar sıcak suyu döküp en az yarım saat bekletin.
- Daha sonra suyunu süzün ve badem kabuklarını temizleyin, bıçağın ucuyla bütün olan bademi ikiye ayırın.
- Islak olan bademleri pak bez üzerine sererek güzelce kurumaya bırakın, ne kadar çok bekletilirse o kadar âlâ sonuç alırsınız.
- Yeterlice kuruyan bademler kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır ve birinci evvel 100 derecede bir saat kadar sonra 150 derecede istediğiniz kıvama gelinceye kadar kavrulur, ortada denetim edin ve karıştırın.
- Hoş bir renk alan kavrulmuş bademleri fırından çıkarın kendi halinde soğutun, bundan sonra şerbet üzerine kullanmak için hazırdır, kapaklı kavanoza doldurun, hava almasın, ( bu formda hazırlanan bademler ne kadar evvelden şerbetin üzerinde dursa bile asla çıtırlığını kaybetmeyecektir.
- Artık şerbetini yapalım, büyükçe bir kabın içine birinci evvel bir buçuk litre suyu dökün.
- Klasik olarak tozşeker pak bir beyaz bez torbaya konulur ve ağzı büzülür, bir kişi tarafından şeker torbası suyun içinde yavaş yavaş sallanarak şekerin erimesi sağlanır.
- Bende bu metotla bir kilo şekeri bez torba içine alıp üzerine iki adet çubuk tarçını kırarak koydum, kırmamın sebebi tarçın kokusunun şeker eriyinceye kadar suya karışmasını sağlamak, o yüzden bu türlü yaptım.
- Bir saate yakın ortada bez torbasını suyun içinde sallayarak şekeri eritin, büsbütün eridikten sonra içindeki çubuk tarçın kabuklarını tekrar şerbetin içine alın (. Koku vermesi için ).
- Daha evvelden bir yemek kaşığı tane karanfili bir su bardağı su ile kaynatın beş dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alın ve 10 dakika bekletin.
- Düzgünce kokusu suya geçince süzgeçle şerbetin içine süzün.
- Artık şerbetin üzerine yavaş yavaş olağan su ekleyerek karıştırın, ortada bir tadım yapın, çok şekerli yahut az şekerli yapmak için kesinlikle tadına bakın.
- Ben 1 kilo şekere tam 2 buçuk litre su kullanmış oldum, tadı çok lezzetli geldi, dediğim üzere bundan sonrası sizin damak tadınıza nazaran olacaktır.
- Miss üzere hafif tarçın ve karanfil kokusuyla hazırlanan şerbetinizi cam şişelere doldurun ve buzdolabında soğutun, dilediğiniz vakit bardağa doldurun üzerine bir yemek kaşığı dolusu çıtır çıtır kavrulmuş badem ekleyerek afiyetle için.