teknolojiuzmani
FD Üye
Gelin Çantası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 kahve fincanı şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 paket kremşanti
- 1 kase hindistan cevizi
Gelin Çantası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kremşanti karışımını güzelce çırpın ve buzdolabına koyup dinlenmeye bırakın (Kremşanti karışımını 2 paket krem şantiye 1 su bardağı süt şeklinde hazırlayabilirsiniz)
- Daha sonra keki yapmak için gerekli olan tüm malzemeleri (Yumurta, süt, un, sıvı yağ, kakao, şeker, kabartma tozu ve vanilya) bir kabın içerisine koyun ve karıştırın (Kıvamı size katı geldiyse biraz süt ile yumuşatabilirsiniz, sıvı geldiyse de biraz un ile kıvam aldırabilirsiniz)
- Teflon tavanızı orta ateşte ısıtın ve çok az sıvı yağ ekleyin.
- Hazırladığınız kek karışımından 1 yemek kaşığı kadar tavaya dökün.
- Kekin sadece bir tarafı pişecek, üzerinde kabarcıklar çıkmaya başlayınca tavadan alın ve kurumaması için ağzı açık bir buzdolabı poşetine yerleştirin.
- Kek karışımının tümü için aynı işlemi uygulayın.
- Pişen kekler soğuduğunda arasına hazırladığınız kremşantiyi sürün ve (D harfi şeklinde) ikiye katlayın.
- Daha sonra üstünü hindistan cevizine batırın (Dilerseniz hindistan cevizi kullanmadan da hazırlayabilirsiniz)
- Ayrıca yine dilerseniz benmari usulü erittiğiniz çikolatanızı veya hazır çikolata sosunu tatlımızın üstünde gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.