Gelin Çantası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu ve vanilya
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kremşanti (Kremşantinin yalnızca 1paketini kullanıyoruz)
- Yarım su bardağı süt
Gelin Çantası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri çırpıyoruz öteki kalan materyalleri ekleyip, kekten biraz daha akışkan bir hamur yapıyoruz.
- Kremşantiyi hazırlayıp dolaba koyuyoruz ve yağsız teflon tavada krep üzere hamurdan döküyoruz küçük daireler halinde.
- Hamurumuz gözgöz olunca ocaktan alıyoruz ve tek taraflı pişiriyoruz.
- Hamurlarımız soğuyunca kremşantimizi dolaptan çıkarıp, ortalarına sürüyoruz ve dolaba kaldırıyoruz. Biraz soğuyunca servis edebilirsiniz afiyet olsun????.