Gelin kayınvalide ilişkileri gelin kayınvalide ilişkileri gelin kayınvalide ilişkileri hakkında hakkı Başlıca bizim toplumumuzda kaynanaların adı çıkmıştır değilmi kızlargelinkayinvalideiliskileri5c4dbd6363241alt
Big Grin
Hele bikaç dost yanyana geldikmi başlıca kaynana çekiştiririzgelinkayinvalideiliskileri5c4dbd6363241alt
Big Grin
Son Semra kaynana örneğinden sonrada artık kaynanalar en ince ayrıntısına kadar öcü gibi görülmeye başlandıgelinkayinvalideiliskileri5c4dbd63b4515pngalt 

gelinkayinvalideiliskileri5c4dbd6363241alt
Big Grin
Peki madalyonun öteki yüzünü hiç düşündük mü? Ya cazgır olan gelinse mağdur olan kaynanaysagelinkayinvalideiliskileri5c4dbd6363241alt Hemen işte bu cazgır gelinlerden birine örnek atamak istiyorumgelinkayinvalideiliskileri5c4dbd643ff01gifalt :tik: :tik: :tik: Yaşam çizelgesi üstlenilen rollerle ve ibret levhalarıyla doludur Gelinken çektirirseniz, kayınvalide iken bu defa kendiniz çekebilirsiniz O yüzden rasyonel olup ne sürüklemek, ne de çektirmek gerekiyor “Kapı mı çaldı? Kim geldi? “Kim olacak natürel ki, annen “Ne dedin anlamadım? “Anlamayacak ne var bunda? Yeniden annen geldi dedim “Yavaş ol annem duyacak * “Şey, çocuklar geçiyordum ayaküstü ne yapıyorsunuz diye sorayım dedim İnşallah rahatsız etmedim “Aaaa! Ne rahatsızlığı anneciğim Zaten biz de seni özlemiştik Ne iyi ettin de geldin “Hoş gelinim, rahatsız mısın, niye sesin çıkmıyor? * “Sanırım kızım rahatsız ben kalkayım Zaten baban da beni merak eder Haydi hoşça kalın id “Lakin anneciğim pek anında kalkılır mı? Akşam yemeğine kalsaydın Yok mi hayatım? *** “Değil! Değil! Diğer vakit Fırsat bulursanız siz gelin… Her ne değin kayınvalidelerin zulmü dillere epope olmuşsa da maalesef böyle gelinlere de rastlanıyor Kendisine karışmasa bile kayınvalidesinin varlığından rahatsız olan gelinlerin sayısı hiç de küçümsenecek gibi değil Kayınvalideleri kadar ezilen kimi kadınların kızları, şuuraltlarında tepkisel olarak sanki kendi kayınvalidelerinden annelerinin intikamını alıyorlar “Annem ezildi ben ezilmeyeceğim diye kendilerini koruma psikolojisine giriyorlar Halbuki, ortak şımartma, kavrama ve saygıyla davranılmalıdır Bugünün gelininin yarının kayınvalidesi olacağı göz önünde tutulmalıdır Kayınvalidesine kötü davranan gelini, yarınlarda kötü bir gelinin beklediği, “Ne ekersen onu biçersinsözü unutulmamalıdır Eskiler “Dört atanın hakkı birdir diyerek eşin belli başlıbabasının insanın kendi anası, babası gibi hukukunun olduğuna dikkat çekmişlerdir Zaten Peygamberimiz (sas), “İçinde akrabalarla irtibatı kesen birisinin olduğu bir topluluğa rahmet inmez (Buhari, Edeb) “İki birey vardır fakat, kıyamet günü Allah onlara rahmet nazarıyla bakmaz; akrabalarıyla ilgiyi kesen kimse ve fena komşu (Deylemi Müsnedü’lFirdevs) buyurmaktadır Bir De bu akraba, anne hükmünde olan kayınvalide olursa iş daha da değişir Hoş sözün bile sadaka olduğu dinimiz kesinlikle kayınvalideye iyi davranılmasını ister Peygamberimiz, “Kadınların en hayırlısı, kendisine baktığı vakit kocasını sevindiren, bir şey yapmasını istediğinde itaat eden, nefsi ve malı hususunda kocasının hoşlanmadığı davranış ve davranışlardan kaçınan kadındır (Müsned, 2:251) buyuruyor Sanırım hiçbir erkek eşinin annesine kötü davranmasından hoşlanmaz Zaten bahtı açık bir kadın da eşini üzmemek için eşinin annesine saygılı davranır Onu memnun eder Bazen gelinler “Biz ne dek iyi davransak da kayınvalidemiz fena, bizi sevmiyor diyorlar İyilik yapana iyilik gerçekleştirmek kolaydır Fazilet, kötülüğe iyilikle karşılık vermektedir Peygamberimiz: “Akrabalarına iyilik eden kişi, sadece onların iyiliklerine karşılık veren değildir Akrabalarına esas iyilik eden kişi, akrabaları kendisiyle ilişkilerini kopardıklarında, onlara iyilik yapmaya devam edendir (Buhari, Edeb: 15) buyuruyor Bilmem bu sözün üzerine diğer söze lüzum var mı?