Gelin Kebabı yapımı,
Gelin Kebabı nasıl yapılır
Resimli Gelin Kebabı Tarifi
Gelin Kebabı Malzemeleri
Hamur İcin;
1,5 Su Brdağı Un 2 Corba Kaşığı Sıvı Yağ 12 Cay Kaşığı Kabartma Tozu Biraz Su, Tuz
Uzerine:
2 Corba Kaşığı Sıvı Yağ 1 Adet Soğan 250 Gr Kıyma 2 Adet Sivri Biber 1 Adet Domates 5 Adet Mantar 2 Corba Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz Tuz, Karabiber, Kekik
Sos İcin:
1 Cay Kaşığı Salca 1 Tatlı Kaşığı Un 1 Su Bardağı Et Suyu
imagesgelinkebabitarifiresimli5ad41c99d2a5d
Gelin Kebabı Yemeğinin Tarifi
Once hamuru hazırlayın Bunun icin un, tuz, sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırın Yeterli miktarda su ilave edin Yoğurarak hamur haline getirin Uzerini nemli bir bezle ortup, dinlendirin Sonra hamurdan iri bezeler koparın Yemek tabağı buyukluğunde acın Teflon tavayı yağlayın Hamuru tavaya alıp, arkalı onlu kızartın Ust malzeme icin sıvı yağı kızdırın Soğanı rendeleyip yağda kavurun Kıymayı ekleyin Kavurun Kucuk doğranmış biber, domates ve mantarları ilave edin Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin Hamuru servis tabağına alın Uzerine malzemeyi yayın Salca, un ve et suyunu cırpın Ateşte koyulaşana dek pişirin Yemeğin uzerinde gezdirin İnce kıyılmış maydanozla susleyip, servis yapın
Gelin Kebabı nasıl yapılır
Resimli Gelin Kebabı Tarifi
Gelin Kebabı Malzemeleri
Hamur İcin;
1,5 Su Brdağı Un 2 Corba Kaşığı Sıvı Yağ 12 Cay Kaşığı Kabartma Tozu Biraz Su, Tuz
Uzerine:
2 Corba Kaşığı Sıvı Yağ 1 Adet Soğan 250 Gr Kıyma 2 Adet Sivri Biber 1 Adet Domates 5 Adet Mantar 2 Corba Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz Tuz, Karabiber, Kekik
Sos İcin:
1 Cay Kaşığı Salca 1 Tatlı Kaşığı Un 1 Su Bardağı Et Suyu
imagesgelinkebabitarifiresimli5ad41c99d2a5d
Gelin Kebabı Yemeğinin Tarifi
Once hamuru hazırlayın Bunun icin un, tuz, sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırın Yeterli miktarda su ilave edin Yoğurarak hamur haline getirin Uzerini nemli bir bezle ortup, dinlendirin Sonra hamurdan iri bezeler koparın Yemek tabağı buyukluğunde acın Teflon tavayı yağlayın Hamuru tavaya alıp, arkalı onlu kızartın Ust malzeme icin sıvı yağı kızdırın Soğanı rendeleyip yağda kavurun Kıymayı ekleyin Kavurun Kucuk doğranmış biber, domates ve mantarları ilave edin Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin Hamuru servis tabağına alın Uzerine malzemeyi yayın Salca, un ve et suyunu cırpın Ateşte koyulaşana dek pişirin Yemeğin uzerinde gezdirin İnce kıyılmış maydanozla susleyip, servis yapın