Gelin Pastası (Çok Hafif Ve Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 poşet toz kremşanti
- Bolca hindistan cevizi
Gelin Pastası (Çok Hafif Ve Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker mikser ile 5-7 dakika boyunca krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Bu işlem yumurtanın kokusu olmaması için önemli.
- Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya elenip, eklenir, çırpılır. Yağlanmış kare borcama alınır.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir.
- Keki fırından alınca kürdanla her yeri delinir.
- Soğuyunca 2 su bardağı soğuk süt üzerine gezdirilir.
- Kek ve muhallebide şeker olduğu için süte eklemiyorum. Böyle daha güzel oluyor.
- Muhallebisi için vanilya ve kremşanti hariç malzemeler tencereye eklenir ve ocağa alınır, çırpıcı ile sürekli karıştırılır.
- Göz göz olunca ocağın altı kısılır ve 2-3 dakika sonra ocaktan alınır.
- Soğuyunca kremşanti ve vanilya eklenir. Mikser ile 3-4 dakika çırpılır. Kekin üzerine gezdirilir.
- Üzerine bolca hindistan cevizi serpilir. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Gelin pastamız hazır afiyet olsun