Gelin Pastası (Çok Hafif) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti
- Hindistan cevizi
- İsteğe bağlı çilek
Gelin Pastası (Çok Hafif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek malzemeleri yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Sonra diğer malzemeler eklenir çırpılır.
- Borcam tepsiye dökülür.
- 170 derece ısıtılmış fırına koyulur. 20 dakika yeterli olacaktır.
- Muhallebi için bir tencereye malzemeler alınır orta ateşte pişirilir.
- Fırından çıkan kekin sıcaklığı biraz geçinceye kadar yaklaşık 7 8 dakika sonra üzerine sütü dökülür ( kenarlarına bol bol dökmeyi unutmayalım).
- Kek dinlenirken pişen muhallebi ocaktan alınır soğumaya bırakılır .
- İçine bir paket krem şanti dökülüp blenderla iyice çırpılır.
- Krema keke dökülür her yerine eşit gelecek şekilde düzeltilir.
- Hindistan cevizi dökülür.
- Buzdolabında yaklaşık 2 saat dinlendirilip dilimleyip servis edilir. Afiyetler olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.