
Gelin Pastası (Herkesin Çok Sevip Tekrar Tekrar Denediği Tarifim) İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- Hindistan cevizi
Gelin Pastası (Herkesin Çok Sevip Tekrar Tekrar Denediği Tarifim) Yapılışı
- Yumurta ve şekeri düzgünce çırpın.
- Unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin çırpın.
- Margarinle yağlanmış büyük kare borcama kek harcını döküp yayın.
- 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Bu ortada kremayı hazırlayalım.
- Bunun için vanilya ve krem şanti hariç bütün gereçleri uygun bir tencereye koyup daima karıştırarak pişirin.
- Yoğunlaşıp kaynayınca vanilya ekleyip karıştırın ocaktan alın.
- Krema soğuyunca içine krem şanti ekleyip mikser ile çırpın.
- Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Soğuyunca süt ile ıslatıp çekmesini bekleyin.
- Sütü çekince kremayı döküp yayın.
- Son olarak üzerine hindistan cevizi serpip buzdolabında 2-3 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.