Gelin Pastası(Nefis Yumuşacık Yemeye Doyamayacağınız İnanılmaz Hafif Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu
- 1 tutam tuz
- 3 su bardağı süt (soğuk)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- Hindistan cevizi
Gelin Pastası(Nefis Yumuşacık Yemeye Doyamayacağınız İnanılmaz Hafif Tatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kek için olan 4 yumurtayı ve şekeri yoğun bir kıvam alıncaya kadar iyice çırpıyoruz.
- Arkasından tuz, vanilya, kabartma tozu, limon kabuğunu ve unu ekleyerek yoğun kıvamlı bir kek hamuru elde ediyoruz.
- Dikdörtgen borcamı yağlayıp 180 derece fırında kontrollü olarak 20 dakika kadar iyice kabarıp üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken bir yandan muhallebimizi hazırlıyoruz. Vanilya ve krem şanti hariç bütün malzemeleri küçük bir tencereye alarak muhallebimizi pişirelim.
- En son vanilyayı ekleyerek soğumaya bırakalım. Pişen kekimizi fırından çıkaralım her yerini çatalladıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kekimize şekerli soğuk sütümüzü orantılı olarak döküp kekimizi ıslatalım.
- Ardından soğuyan muhallebimize 1 paket krem şanti döküp çırpalım.
- Muhallebiyi kekimize orantılı olarak döküp güzelce üstünü düzleyelim ve üzerini hindistan cevizi ile kaplayalım. Gelin pastamız hazır. Afiyet olsun.