Gelin Pastası Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su+1 yemek kaşığı bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı soğuk süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 50 gr beta çikolata
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- Hindistan cevizi
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Krema için kremşanti hariç bütün gereçleri derin bir kaba aldım.
- Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirdim, soğumaya bıraktım.
- Soğuyunca üzerine kremşanti ek ederek blenderden geçtim.
- Keki için yumurta ve şekeri çırptım.
- Üzerine elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ek ettim.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama döktüm.
- 170 derece fırında yaklaşık 20 -25 dakika denetimli halde pişirdim. Fırından çoktan kekin üzerine bir bez örterek soğumaya bıraktım.
- Üzerine süt ve şeker karışımını döktüm.
- En üste kremayı döktüm.
- Hindistan cevizi serperek üzerini streçle kapattım buzdolabında dinlendirdim.
- En az 2 saat dinlendikten sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.