Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gelin Pastası

Gelin Pastası
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
gelin-pastasi.jpg

Gelin Pastası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta (1 inin sarısı kremasına akı kekine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1.5 su bardağı un
Keki Islatmak İçin
  • 1.5 su bardağı süt
Kreması İçin
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı, toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kremşanti
En Üst İçin
  • 1 paket orman meyveli kremşanti
  • 1 su bardağı süt

Gelin Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta ve toz şeker çırpılır beyazlaşana kadar sıvı materyaller eklenir daha sonra un kabartma tozu şekerli vanilin elenerek konulur.
  2. Evvelden ısıtılmış 180 derecede fırında pişiriyoruz. Pişen kekimizi birinci sıcağı çıkınca süt ile ıslatıyoruz. Kremamız için kremşanti ve vanilin hariç bütün materyalleri derin bir tencereye bırakıp karıştıralım.
  3. Göz göz olup pişince altını kapatalım şekerli vanilin ekleyip karıştıralım. Güzelce soğuyunca kremşanti ekleyip çırpalım. Kekin üzerine dökelim yayalım orantılı olacak, halde.
  4. 1 saat dinlendirdikten sonra meyve aromalı, kremşantimizi yapıp muhallebinin üzerinden sürelim kremşanti üzerinden isteğe bağlı hindistan cevizi dökedebilirsiniz mümkünse bir gece yoksa 4 saat dinlendirelim afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt