Gelin Pastası Tanımı İçin Materyaller
Keki için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı süt
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un (Tepeleme)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket kremşanti
- Hindistan cevizi
- İstediğiniz meyve
Gelin Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kekimizi yapacağız şeker ve yumurtamızı güzelce çırpalım beyaz olduğunda öbür gereçleri ekleyip çırpalım.
- Büyük dikdörtgen borcamı güzelce yağlayarak kek hamurumuzu dökelim ve düzeltelim.
- 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim (Yaklaşık 20-25 dakika)
- Kek piştikten sonra üzerine çatalla delelim ve soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra üzerine 2 su bardağı soğuk sütümüzü dökelim.
- Tenceremize vanilin ve kremşanti hariç muhallebi gereçlerimizi koyup ocakta karıştırırsak pişirelim.
- Üzeri göz göz olduktan sonra 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve vanilin koyup çırpalım soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra içine bir paket toz kremşanti koyup karıştırıp blenderla bızztttlatalım. Bızzttlattıktan sonra mikserle güzelce çırpalım.
- Soğumuş kekimizin üzerine dökelim ve düzeltelim. Üzerine çokça hindistan cevizi dökelim.
- Buzluğumda böğürtlen olduğu için ben böğürtlenle süsledim, süsleme işi size kalmış. İnstagramdan takip etmeyi unutmayın ???? seymanur. Tanrikulu ???????? deneyen yorum ve fotoğraf atsın lütfen ????????.