
Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- (1 paket krem şanti 75 gr)
Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
- Elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım.
- Borcamı yağlayıp 170 derece fırında pişirelim.
- Sütle şekeri karıştıralım şeker eriyene kadar, kek soğuyunca üzerine dökelim.
- Muhallebiye geçelim krem şanti hariç tüm malzemeleri karıştırıp ocağa alalım muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Ilıkken krem şantiyi ekleyip mikserle çırpalım ve kekimizin üzerine dökelim.
- Üzerine hindistan cevizi, fındık, ceviz serpelim ( dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. ).
Gelin Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı