
Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Un
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı tepeleme toz kremşanti
- 1.5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Hindistan cevizi
Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kekini hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
- Süt ve daha sonra kuru malzemeleri ekleyerek akışkan bir kek hamuru elde ediyoruz.
- Yağladığımız dikdörtgen borcama kek karışımını döküyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
- Bir tencereye aldığımız 1 litre sütün üzerine un nişasta vanilya ve şeker ekliyoruz.
- Muhallebi karışımını ocağa almadan önce çırpıyoruz.
- Sürekli karıştırarak pişirdiğimiz muhallebiyi soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan muhallebiye kremşanti de ekleyerek mikserle iyice çırpıyoruz.
- Soğuyan keke süt ve şekeri iyice karıştırıp her yerine döküyoruz.
- Kek sütü tamamen çektikten sonra muhallebisini ekliyoruz ve istediğimiz şekilde süslüyoruz.
- Ben sadece hindistan ceviziyle süsledim.
- En az 2 saat mümkünse 1 gece bekletip servis ediyoruz. Afiyet olsun.