
Gelin Pastası Tanımı İçin Gereçler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek nişastaGörselleri otomatik aktar ve yayınla
- 1 paket kremşanti
- 1 paket vanilya
- hindistan cevizi
- nar
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım daha sonra süt ve yağını ekleyip çırpalım.
- Akabinde kabartma tozu vanilya ve unu ekleyip evvelce ısıtılmış 180 derece kekimizi pişirelim.
- Muhallebimizi hazırlayıp soğutalım.
- Pişen kekimizi 10 dakika soğutup kürdanla delikler açıp evvel sütünü gezdirelim.
- Daha sonra muhallebisini döküp, hindistan cevizi serpelim.
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendirelim.