Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 4 büyük yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı süt (soğuk süt)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Şerbet kaynatılmıyor şeker eriyene kadar karıştırılıyor
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı mısır yada buğday nişastası
- 50 gram tereyağı yada margarin
- 1 paket krem şanti (1 çay bardağı sütle çıırpılacak)(2 li paketlerden yanlızca biri kullanılacak)
- 200 ml lik bardak kullandım
Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta sarısı ile akını ayıralım.
- Akını beyazlasana kadar çırpalım toz şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin,iyice kıvam alan aka tek tek sarılarını ekleyip çırpalım suyu ve sıvı yağı da ekleyip karıştırın.
- Kuruları da eleyerek ekleyelim,sıvı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcama döküp önceden ısıtılmış 160 derece de pişiriyoruz,ben borcam pastalarını fırının orta rafından bir kat alt rafında pişiriyorum.
- Alt kısmında güzelce pişmesi için,kekimiz piştikten sonra tamamen soğuyunca, şerbetini dökelim ben şerbeti döküp iyice çektikten sonra üst kabuk tutan kısmı sıyırıyorum bu tamamen tercih meselesi o kısmı sevmediğim için.
- Bu sırada krema için tereyağı ve kremşanti hariç tüm malzemeleri iyice karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin tereyağını ekleyip iyice karıştırın.
- Üzerine bir buz dolabı poşetini kremaya değecek şekilde kapatıp soğumasını bekleyin.
- Soğuyan kremaya hazırladığınız kremşantiyi ekleyip iyice çırpalım harika bir krema oluyor tüm pastalarınızda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
- Kekinizin üzerine kremayı yayıp hindistan cevizi serperek dolaba kaldırıp 5 saat kadar dinlendiriyoruz, deneyecek olanlara afiyet olsun. Not:ben dikdörtgen borcam kullandım daha kalın olmasını isterseniz kare borcamda da yapabilirsiniz