Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gelin Pastası

Gelin Pastası
0
39

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
gelin-pastasi-17.jpg

Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için
  • 4 büyük yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sütlü şerbeti için
  • 2,5 su bardağı süt (soğuk süt)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Şerbet kaynatılmıyor şeker eriyene kadar karıştırılıyor
Kreması için
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı mısır yada buğday nişastası
  • 50 gram tereyağı yada margarin
  • 1 paket krem şanti (1 çay bardağı sütle çıırpılacak)(2 li paketlerden yanlızca biri kullanılacak)
  • 200 ml lik bardak kullandım

Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle yumurta sarısı ile akını ayıralım.
  2. Akını beyazlasana kadar çırpalım toz şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin,iyice kıvam alan aka tek tek sarılarını ekleyip çırpalım suyu ve sıvı yağı da ekleyip karıştırın.
  3. Kuruları da eleyerek ekleyelim,sıvı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcama döküp önceden ısıtılmış 160 derece de pişiriyoruz,ben borcam pastalarını fırının orta rafından bir kat alt rafında pişiriyorum.
  4. Alt kısmında güzelce pişmesi için,kekimiz piştikten sonra tamamen soğuyunca, şerbetini dökelim ben şerbeti döküp iyice çektikten sonra üst kabuk tutan kısmı sıyırıyorum bu tamamen tercih meselesi o kısmı sevmediğim için.
  5. Bu sırada krema için tereyağı ve kremşanti hariç tüm malzemeleri iyice karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin tereyağını ekleyip iyice karıştırın.
  6. Üzerine bir buz dolabı poşetini kremaya değecek şekilde kapatıp soğumasını bekleyin.
  7. Soğuyan kremaya hazırladığınız kremşantiyi ekleyip iyice çırpalım harika bir krema oluyor tüm pastalarınızda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
  8. Kekinizin üzerine kremayı yayıp hindistan cevizi serperek dolaba kaldırıp 5 saat kadar dinlendiriyoruz, deneyecek olanlara afiyet olsun. Not:ben dikdörtgen borcam kullandım daha kalın olmasını isterseniz kare borcamda da yapabilirsiniz ☺️
Gelin Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt