Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 2,5 yemek kaşığı dolusu nişasta
- Bolca hindistan cevizi veya ceviz narla da süsleyebilirsiniz sizin sevkinize kalmış
Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta kırın.
- Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin.
- Yumurta ve şekeri mikser ile köpürene kadar çırpın.
- Daha sonra karışım içine 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı koyun.
- Tüm malzemeleri mikser ile son kez karıştırın.
- Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış büyük dikdörtgen borcam içine dökün.
- Daha sonra keki önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin. Yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Kekin pişip pişmediği kürdan yardımı ile kontrol edinn.
- Muhallebisi için; içine 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı dolusu un ve 2 buçuk yemek kaşığı dolusu nişasta ekleyip, iyice karışır.
- Tencereyi ocak üzerine alın. Sürekli karıştırarak, koyu bir kıvam alana kadar pişsinn muhallebi piştikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın çokda soğumasın orta.
- Kek piştikten sonra fırından çıkartıp, oda ısısında ilk sıcaklığı gitsin.
- Ardından kekin her yerini 2 buçuk su bardağı soğuk sütle ıslatalım.
- 20 dakika kadar bu şekilde dinlensin.
- Hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine döküp, güzelce yayalım afiyet olsunnn.