bilgisayarci
FD Üye
Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı ılık su
- 1 su bardağından 2 yemek kaşık fazla un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti
- 2 su bardağı süt
- Hindistan cevizi
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki yumurtayı şeker ile köpürene kadar mikserden geçiriyoruz.
- Kuru gereçlerimizi ekleyip çırpıyoruz borcama aldığımız kekimiz 170derece fırında 20dakika pişirilir.
- Muhallebimizi hazırlamaya başlayabiliriz artık.
- Krem santi hariç öbür gereçlerimizi tencereye alıp daima karıştırarak pişiriyoruz .
- Ocaktan aldığımız muhallebiye krem şanti ekleyip çırpıyoruz.
- Fırından çıkan kekimiz soğuduktan sonra sütle ıslatıp muhallebimizi üzerine döküyoruz.
- Bol hindistan cevizi ile süsleyip 1 gece buz dolabında dinlendirmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun ????.