Gelincik Otu Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo gelincik otu
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- Tuz yarım çay bardağı zeytinyağı
Gelincik Otu Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Gelincik otu güzelce yıkıyoruz.
- Sonra küçük küçük doğrayın.
- Tencereye alalım ve üzerine geçecek kadar su ekleyelim yumuşayana kadar pişirin.
- Sonra süzün soğuduktan sonra güzelce sıkın ellerinizle sıkın.
- Soğanları küp formunda doğrayın ve tencereye alalım ve kavurun.
- Kavrulan soğanın üzerine 1 yumurta kırın ve otu da ekleyip kavurmaya devam edelim üzerine tuz ve baharatları döküp servis yapın afiyet olsun.