Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Genç kalmanın püf noktaları

Genç kalmanın püf noktaları
0
312

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Mehmet Öz'den genç kalmanın tüyoları

Genç kalmanın sırrının insanlarla işbirliği etmek olduğunu belirten Öz, ekledi: Stresten korunmak için bol bol spor yapın ve şarkı söyleyin Bunlar, içinizin huzurla dolmasını sağlar

Her insan uzun ve sağlıklı bir ömür sürmenin hayalini kuruyor Dünyaca meşhur yürek cerrahı Prof Dr Mehmet Öz, uzun yaşamanın sırrının başkalarına yardım etmek olduğunu söylüyor İşte Öz'den yıllara meydana okumanızı sağlayacak tüyolar

* Yaşlanmaya karşı koymanın esas yöntemi nedir?

Başkalarına yardım etmektir Millet başkalarına yardımcı olmak için para ve zaman harcıyor Fiilen başkalarına takviye ederken, kendinize de destek ediyorsunuz Başkasına yardım etmek, stresle savaşmanın da bir yolu

STRES DÜZENİNİZİ BOZAR

* Stres, erken yaşlanmanın tetikleyicisi midir?

Günümüzdeki gerginlik ile geçmişteki stresin en büyük farkı; mağara adamlarının epostaya sahip olmamalarıydı Bu yüzden onların stresleri geçiciydi Stres, yaklaşmakta olan bir risk ile başa çıkabilmeniz için biyolojik sistemleri yükseltir Ama aşırı gerginlik; yürek krizi, kanser ve sakat bırakan kazalar gibi nihai stres sonlandırıcıları için zemin hazırlar Keza uyku düzenini bozar Bu da alkol, yemek veya televizyon programlarına sağlığa zararlı bir bağımlılık yaratabilir

* Siz kendinizi stresten nasıl uzak tutuyorsunuz?

Ben içimde hiçbir şey tutamam Her şeyi etrafımdaki insanlara açık açık anlatırım Çünkü beni rahatsız eden şey ne ise; anlatırsam bunun tekrarı olmaz Eğer haksızsam ve bu bana anlatılırsa en azından kızmam Hem çok spor yapıyorum Spor yaptıktan daha sonra ayrıca kendimi çok yorgun hissediyorum, hem de içimdeki bütün telaşlar yok oluyor Egzersizleri yavaşça yapıyorum Genç belirmek için adalelerin birazcık büyük kalması lazım Bunun için de adaleleri yorulmak şart

İYİ HİSSETTİRİYOR

* Şarkı söylemenin insanı rahatlatıcı bir etkisi var Nereden kaynaklanıyor bu etki?
Şarkı söylemek hem zihinsel, hem de bedensel açıdan fazla sağlıklıdır Yapılan araştırmalara tarafından; şarkı söyleyerek bağışıklık sistemi yükseltilebilir ve böylece kişinin oluşturacağı doktor ziyaretleri azalır Bunun nedeni şarkı söylerken vücuda endorfin ve iyi algılama hormonu 'dopamin' salgılanmasıdır *