Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gençler Kızılay Kampında Tarım ve Üretimi Yaşayarak Öğreniyor

Gençler Kızılay Kampında Tarım ve Üretimi Yaşayarak Öğreniyor
0
67

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
bha_12_1a7da5a5a7371db68de4.jpg

Yaz aylarında düzenlediği gençlik kamplarını farklı tematik modellerle ele alan Kızılay, Türkiye’nin farklı noktalarından gelen gençleri ise Osmaniye’deki Tarım ve Üretim Kampı’nda buluşturdu. Kızılay kampına gelen gençler, tarım ve üretim faaliyetlerini yerinde yaşayarak öğreniyorlar.

Kızılay’ın gençlere yönelik hizmetleri ortasında yer alan yaz kampları her yıl olduğu üzere bu yıl da Haziran-Eylül ayları ortasında yüzlerce başarılı gence hizmet vererek farklı tecrübeler yaşatmaya devam ediyor. Kamplarda günlük hayatlarının kıymetli bir kısmını işgal eden teknolojiden uzakta olan gençler, Kızılay’ın büyük bir düzgünlük örgütü olduğunu görerek, âlâ beşerler ortasında olmanın memnunluk verici bir durum olduğunu da yaşıyorlar. Gençleri ziraî faaliyetlerle tanıştırmak için ise Osmaniye’de Kızılay Tarım ve Üretim Kampı düzenlendi. Osmaniye’deki Aslantaş Gençlik Kampı’nda düzenlenen tematik kampta, farklı kentlerde yaşayan gençler, doğal etraf şuuru kazanırken, tarım ve üretim hayatını da yakından tanıdı. Gençler kamp boyunca, ekmek imalini, tarım ve hayvancılık faaliyetlerini, üretim kademelerini yerinde görme ve deneyimleme fırsatı buldular.

Kızılay’ın temel hedeflerinden biri olan sağlam toplumu oluşturmaya da katkı sağlayan ve fiyatsız olarak gerçekleştirilen kampta gençlere yüzme, paintball, macera parkuru üzere spor etkinliklerinin yanı sıra Kızılay’da gönüllülük, gonulluol.org eğitimi, akran eğitimi üzere eğitimler de verildi. Kampta ayrıyeten gençlerin Osmaniye’de yer alan tarihi ve kültürel alanları tanıması da sağlandı.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı