Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gençlik iksiri yaz meyveleri

Gençlik iksiri yaz meyveleri
0
146

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
96294.jpg
96294.jpg
Gençlik İksiri Yaz Meyveleri

Günümüzde ortalama ömür vadesi uzamasıyla beklentilerimizde arttı. Yaşlanma üzere kaçınılmaz bir süreci geç yaşamak; daha sağlıklı ve genç kalabilmek için gayret sarf ediyoruz. Beslenme bilimi de; bize bu sürecin besinlerle frenlenebileceğini gösteriyor. Bu hafta yaşlanma aksisi yaz meyvelerinden bahsedelim.

Karpuz: Vitamin ve mineral açısından varlıklı, antioksidan kapasitesi yüksek bir meyvedir. C ve A vitamininden varlıklı karpuz kansere karşı kollayıcıdır. Bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlığı önler.

Kavun: Yaşlandıran hür radikallerden koruyan mükemmel bir meyvedir. Hücreleri yenileyici ve geliştirici özelliklere sahiptir. Birebir devranda bağışıklık sistemini ve kan dolaşımını destekler. Kavun, yüksek kan basıncı ve LDL’yi (kötü huylu kolesterol) düşüren potasyum açısından zengindir.

Kayısı: Yüksek karotenoid içeriği ile gençlik iksiri ismini hak eden güçlü bir besindir. Bağışıklık sistemini destekler, oksidanların verdiği zarardan cildi ve akciğerleri koruyarak, akciğer kanseri, kalp illetleri üzere illetlere karşı hamidir. Yüksek A vitamini içeriği ile göz marazlarını mahzurlar. Yüksek posa içeriği ile kabızlığın en büyük savaşçısıdır.

Erik: Yüksek antioksidan kapasitesine sahip olan erik birebir devirde detoks özelliğe sahiptir. Hazmı ve sindirimi kolaylaştırır.

Kiraz ve vişne: Her ikisinin de idrar söktürücü özelliği vardır. İçerdikleri antosiyanin sayesinde ağrılara karşı tesirlidir. Düşük glisemik indeksli meyvelerdir. A vitamini içerikleri ile göz sıhhati için gereklidir.

Şeftali: Sindirimi kolaylaştırır. Böbreklerin ve safra kesesinin sistemli çalışmasını sağlar. Çok yeterli idrar söktürür. C, A ve B3 vitamini ile potasyum ve folik asit açısından zengindir.

Mango: Ortalama büyüklükteki bir mango, neredeyse günlük önerilen C vitamini ölçüsünün tamamını içerir. Kolajen üretimine yardımcıdır, sağlıklı cilt ve bağ dokusu için kıymetli bir kaynaktır. Hafızayı güçlendirir. A,C ve E vitamini ile demir bakımından zengindir.

İncir: Çok uygun bir lif kaynağıdır. Başkaca her besinde bulunmayan B6 vitamini açısından zengindir. Hafızayı güçlendirmede tesirli ve gerilimli hayatın en kıymetli ilacıdır. A, C ve B vitaminlerinin yanı sıra, sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve demir mineralleri açısından hayli zengindir. Bilhassa kuru incirde omega 3 ve omega 6 yağ asitleri ve protein bulunur.

Guavana: Lif açısından ve C vitamini açısından zengindir. Antioksidan özelliği çok kuvvetlidir.Bu meyvenin tohumları omega 3 ve omega 6 yağ asitleri içermektedir. Yaz için güzel bir alternatiftir.

Dut: Kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini yanından zengindir. Beyaz dut ateş düşürücü ve idrar söktürücü tesire sahiptir. Ne halde tüketilirse tüketilsin yeterli bir kan yapıcıdır. Karaduttan elde edilen şurup ise, ağız ve boğaz antisepsisinde, öksürüğü dindirmede ve diş eti iltihaplarında kullanılır.

Papaya: Yaşlanma aykırısı güçlü bir enzim olan papain (protein sindiriminde kullanılan enzim) içerir. Bu enzim besinlerin sindirimini kolaylaştırmaya ve parazitlerin yok edilmesine yardımcıdır.Cilt için çok düzgün bir peeling özelliği taşır. C ve A vitamininden (beta-karoten) zengindir.

Artık, gelecekte daha genç görünmek için yatırım yapmanın tam vakti. Buzdolabınızı yaz meyveleri ile donatın.

Bilirkişi Diyetisyen Deniz BERKSOY

02.07.2012

 

Similar threads

BEBEKLER İÇİN MÜNASIP YAZ MEYVELERİ Ömrün birinci birkaç yılı, sıhhatin temellerinin atıldığı son nokta kıymetli bir periyottur. Bu kritik periyotta bebeklerin yaşaması ve sağlıklı büyüme ve gelişmelerinde ehliyetli ve istikrarlı beslenme malûm başlı etmenlerden birisi, tahminen de en...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Çağla Kayısı, badem, erik üzere meyvelerin olgunlaşmamış haline çağla denir. Bahar birinci günlerinde kısa bir müddet tüketilebilmektedir. Ekşi bir tadı vardır. Yüksek lifli oluşlu ile glisemik indeksi (kan şekerini yükseltme hızı) düşüktür. Bağırsakları çalıştırır. Kalorisi düşüktür. Kilo...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
KIŞ MEYVELERİ VE VİTAMİNLER Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuk algınlığı, nezle ve grip üzere hastalıklarda artış olur. Tabiatın bize sunduğu kış meyveleri, bağışıklık sistemimizi güçlendiren ve bizi marazlardan koruyan antioksidan vitaminler istikametinden epey zengindir. Bu nedenle günde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Kış Sebzelerinin Mucizelerini Hastalıklardan Korunmak İçin Kullanın Kış aylarında yetersiz beslenme, vitamin ve mineral eksikliği bağışıklık sistemimizin zayıflamasına ve hastalıklara karşı vücudumuzun zayıf düşmesine neden oluyor. Günlerin kısaldığı, kışın soğuk yüzünü gittikçe daha çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
163
Yaz meyveleri, Yazın yetişen meyveler Yaz aylarında yetişen meyveler Karpuz: Sıcak iklimi sever Yüzde 95 ’i su olduğu için arıtıcı bir özelliği vardır Yemekten önce ya da azıcık aç karnına yenirse hazmı zorlaştırmaz Böbrekleri çalıştırır, idrar söktürür Kilo vermeyi de kolaylaştırır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
858,465Konular
981,142Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt