Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kış meyveleri ve vitaminleri

Kış meyveleri ve vitaminleri
0
135

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
8170.jpg
8170.jpg
KIŞ MEYVELERİ VE VİTAMİNLER
Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuk algınlığı, nezle ve grip üzere hastalıklarda artış olur. Tabiatın bize sunduğu kış meyveleri, bağışıklık sistemimizi güçlendiren ve bizi marazlardan koruyan antioksidan vitaminler istikametinden epey zengindir. Bu nedenle günde 3-4 porsiyon farklı renklerde meyve tüketmeye ihtimam göstermeliyiz.

Portakal
Kış aylarının en çok tüketilen meyvelerinden portakal, C vitamini cihetinden epey zengindir. Bağışıklık sistemimizi güçlendirerek bizi marazlara karşı korur. Portakal içerdiği A, B1, B2, P vitaminleri, potasyum, kalsiyum ve magnezyum tarafından de zengindir. Kandaki kolesterol seviyesinin düşmesini ve tansiyonun dengelenmesini sağlar. Vücudumuzdaki tüm damarları güçlendirerek kalbi korur. Kanı temizler, uykusuzluğu giderir, cildi sıklaştırır. Hazmı kolaylaştırır. Kanın pıhtılaşmasını ketler ve mide - pankreas kanserini önlemeye yardımcı olur. Yaraların çabuk düzgünleşmesini sağlar.

Mandalina
Mandalina, varlıklı C vitamini içeriğiyle, vücudumuzun soğuk algınlığına, nezle ve gribe karşı savunma mekanizmamızı güçlendirir. Başkaca birtakım besinlerden (kurubaklagiller, koyu yeşil yapraklı sebzeler vs.) aldığımız canlı olmayan demiri faal hale getirerek bilişsel performansımızı arttırır. Yüksek nispetteki potasyum içeriğiyle yüksek tansiyonu düşürür. LDL kolesterolü (kötü kolesterol) azaltamaya yardımcı olarak kalp illetlerinden esirgeyici özellik gösterir. Kılcal damarlarını güçlendirir ve kan dolaşımını hızlandırır. Damar sıhhatimiz açısından epeyce kıymetlidir.
Greyfurt
Yeniden C vitamini istikametinden varlıklı olan narenciye kümesi meyvelerimizdendir. Soğuk havalarda bizi marazlara karşı korur. C vitamini, toksik öğelerin tesirini azaltarak kanserden gözetici özellik gösterir. A ve B vitaminlerini de içermektedir. Yorgunluğa ve halsizliğe düzgün gelir. İçindeki güçlü potasyum kaslarımızı güçlendirir ve dolaşım sistemimizi canlandırır.

Kivi
Kış aylarının en çok sevilen meyvelerinden biri olan kivi, kışla birlikte gelen marazlara karşı bizi koruyan vitaminler tarafından hayli zengindir.. İçeriğindeki en değerli vitaminler, A ve C vitaminleridir. Bir kivideki C vitamini ölçüsü 2 portakaldaki, 3 mandalinadaki C vitaminine eşdeğerdir. A vitamininin, görme bozuklukları, üreme fonksiyonları ve kemik gelişimine değerli ekleri bulunmaktadır. Ayrıyeten kivi, kanseri önlemeye yardımcı olur.

Nar
Antioksidan kapasitesi epey varlıklı olan nar değerli ölçüde da potasyum, A, C, B2 vitamini ve niasin içermektedir. İçeriğindeki varlıklı vitaminler sayesinde bağışıklık sistemimizi güçlendirerek vücudumuzu illetlere karşı korur. Kanseri önlemeye yardımcı olur. Narın birebir hengamda kan yapıcı, idrar söktürücü, kuvvet verici ve tansiyon düşürücü özelliği bulunmaktadır.

Elma
Elma A, C, E, B1 ve B2 vitaminlerini içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek marazlara karşı vücut direncini arttırır. Kansere karşı hami tesiri bulunmaktadır. LDL kolesterolü (kötü kolesterol) düşürüp, HDL kolesterolü (iyi kolesterol) ise yükseltmeye yardımcı olur. Mide – bağırsak hastalıklarına düzgün gelir.

Armut
A, B1, B2, C vitamini , bakır ve fosfor içerir. Kan kolesterol seviyesini istikrarlar. Her iki besin öğesinin de antioksidan tesiri olup vücudu hür radikallere karşı koruyarak kolon kanseri riskini de azaltmaktadır. Tansiyonu düşürür, kabızlığı ve zihinsel yorgunluğu giderir. Sonları kuvvetlendirir , böbrek ve mesane kumlarını döker.

Muz
A, B, C vitamini ve potasyum içerir. Afrodizyak tesiri vardır. İshalde tedavi edici özelliğe sahiptir.

Ayva
A, B1, B2, C vitamini içerir. Ağız kokusunu giderir. Kusmayı önler. İshale yeterli gelir








 

Similar threads

Yazımda bahsettiğim meyve ve sebzeleri sofranızdan eksik etmeyin. Grip ve soğuk algınlığında mutlu sona erişin!! KİVİ: Bağışıklık sisteminin güçlenmesi, yara iyileşmesi, demir emiliminin artması, cilt sağlığı ve kolajen dokunun korunmasına yardımcı olur. Kivinin 100 gramında; ortalama 100-400...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
Gripten Korunmak İçin Bu Meyveleri Tüketin! gripten korunmanın yolları, gripten korunmak için, gribe iyi gelen meyveler Kış aylarının gelmesi ile birlikte her yaştan kişiyi korkutma altına bölge ve salgın bir rahatsızlık olan gripten korunmak için başta bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Gençlik İksiri Yaz Meyveleri Günümüzde ortalama ömür vadesi uzamasıyla beklentilerimizde arttı. Yaşlanma üzere kaçınılmaz bir süreci geç yaşamak; daha sağlıklı ve genç kalabilmek için gayret sarf ediyoruz. Beslenme bilimi de; bize bu sürecin besinlerle frenlenebileceğini gösteriyor. Bu hafta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
160
Çağla Kayısı, badem, erik üzere meyvelerin olgunlaşmamış haline çağla denir. Bahar birinci günlerinde kısa bir müddet tüketilebilmektedir. Ekşi bir tadı vardır. Yüksek lifli oluşlu ile glisemik indeksi (kan şekerini yükseltme hızı) düşüktür. Bağırsakları çalıştırır. Kalorisi düşüktür. Kilo...
Cevaplar
0
Görüntüleme
150
Bağışıklık sistemimizi güçlendirmeyi umumiyetle kış aylarında daha ziyade aklımızdan geçiririz. Soğuk havaların tesiri ile mikroplardan korunmak, grip olmak üzere kaygılarımız olur. Aslında bütün bir yıl boyunca sağlıklı bir bağışıklık sistemine gereksinimimiz vardır. Enfeksiyonlara yakalanmamak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
858,522Konular
981,262Mesajlar
31,115Kullanıcılar
Mehmet akf09Son üye
Üst Alt