Gendime Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 kase gendime (Elbistan’da aşurelik buğdaya gendime deniyor)
- 1 kase nohut
- 1 kase kuru fasulye
- 2İki adet kuru soğan
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 modül tereyağı
- Kemikli et
- Tuz biber karabiber bir tatlı kaşığı isot
- 1 er yemek kaşığı domates biber salçası
- Gereğince su
Gendime Çorbası Tanımı Yapılışı
- En az iki saat evvel nohut fasulye gendime suda bekletilir.
- Daha sonra düdüklü tencerede soğanlar zeytinyağında kavrulur salça ve baharatları eklenir tekrar kavrulur.
- Sonra suyu eklenir kemikli et yıkanır içine bırakılır varsa yazdan kuruttuğunuz biber kurusu atılır.
- Dobra ıslanan nohut fasulye gendime eklenip düdüklü un ağzı kapatılır ve en az 45 dakika tutulup pişirilir.
- Sıcak sıcak servis yapılır elbistan’da çokça yapılıp sevilen bir çorba bende bugün öğrencilerime kursa pişirip götürdüm severek yediler afiyet olsun.