iltasyazilim
FD Üye
Ameliyattan 3 ay filan geçti bir yirmilik dişim çürümüştü çürümüş olan yirmilik dişimle beraber üç yirmilik dişimi ameliyatla aldıBaşka bir doktora gittik doktor çekimi yaparken ben çekimi durdurdumDoktor dişime bir kaç kere iğne vurdu bana uyuştumu dudağın ?Diye sorup sordu ben uyuşmadı da dedim doktora birincil kere diş çekimi yapılıcaktı bende lakin ben korkudan ve acıdan çekimi durdurdumönce hekim dişime bir kaç kere iğne vurduktan sonradan ve önce ben fazla aşırı derecede korkuyordum fazla titriyordum bacaklarım filan titriyorduHekim burnuma kolonya tuttu nabzımı teftiş ediyordu defalarca doktorDoktoruda korkuttum Her tarafım zangır zangır titriyordu korkudan elimden tutanlar vardıBir kilolu teyze ile bir abla benim elimden tutuyorlardı korkma hiç acımıcak diyorlardıBenim korkudan tansiyonum düşmüş suratım bembeyaz olmuş fazla korktum Doktor dişimi bir makine ile çekmeye çalışırken dişimi yerinden oynatırken dişime makine ile zorlama yaparken çekebilmek için dişimi fazla fena bir şekilde acı hissettim yarı dişime cebren bastırıyorlarmış gibi hissettim fazla canım yandıHayla hatırlıyorum o acıyı ben yarıda durdurdum çekimi neden acı hissetmişim?Ağzımı doktorun söylediği şekilde açamadığım için hekim diğer yerlere de vurmuş iğneyi ve tam olarak duyumsuzlaşma olmamış dişimde o yüzden fazla kötü bir acı hissetmişimDoktorun çekimini yarıda durdurduğumda hekim dişimi yerinden oynatmıştı sonra bir diş hastanesine gittik oradaki doktor genel aneztezi ile yaparım dediOrada da dişimin röntgenini çektiler dişimin röntgeni çekilirken üstümdeki esofmanıma örtü gibi bir geçirildiHeralde radyasyondan etkilenmiyim diye ya da radyasyon almayım diye daha sonra cuma gününe hekim genel aneztezi ile diş çekimi için gün verdiAmeliyat olacağım gün erken bir saatte diş hastanesine gittik bir genel aneztezi doktoru geldi yanımıza o benimle konuştu içimi rahatlattıBir hemşire de vardı oda genel aneztezi doktoru benimle konuşurken o da yanımda duruyorduSonra beni ameliyathaneye götürdüler lakin yürüyerek gittim ameliyathaneye ameliyathaneye girdik Genel aneztezi doktoru damar yolumu açtı serum bağladı kolumaAneztezi ilaçlarını vermeye başladı sonra ameliyathaneye hekim geldi ben dedim oysa doktor için hekim benim elimden tutsun dedim hekim da elimden tuttu beni bayıltmadan önceGenel aneztezi uzmanı sonra ben aniden bayılmışım ben bayılmaya yakın ameliyathanede bip bipli seslerle girift bir şeyler çalıyorduUyandığımda titreme vardı bende lakin eksik bir titreme olduDoktor dişimi çekmeden önce bana antibiyotik verdi onu kullandım eğer antibiyotik kullanmadan çürük olan dişimi çekseymiş hekim çürükteki iltihap vücuduma yayılırmış önce iltihabın kurutulması gerekirmişBirinci gün ameliyattan sonra yalnızca istikrarsız şeylerle beslendim 1 hafta dek ağrı sürdü fakat hafifleyerek sürdü sonlarına doğruHekim analjezik de vermiş ben ameliyat olurken eve geldiğimizde ağzımda tamponlar vardıAğzımın içi kan idi annem dedi tükürmemeye çalış dedi bende tükürmedim ama tükürüğümü yutarken kendi kanımı da yutuyordum Ve dudağım filan da durağan olduğu için dudağım şişmiş gibi geliyordu banaMidem bulanıyordu fakat direniyordum tükürmemek için eve geldiğimizde ağrı kesiciden dolayı çok az sızı hissettim ama ağrı kesicinin etkisi bitene dek ağrı hafif hafif artıyorduBu dek