Gerçek Su Böreği Yufkasından Tavada Enfes Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket su böreği yufkası (6 adet )
- 250 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 250 gram beyaz peynir
- Maydanoz (İsteğe bağlı ben kullanmadım)
- 2 kürdan
- 32 cm lik tava
- 3 litre kaynar su
- 3 yemek kaşığı tuz
Soğuk su için
- 3 litre soğuk su
Gerçek Su Böreği Yufkasından Tavada Enfes Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıcak su ve soğuk su ayrı ayrı derin tencerede hazırlanır.
- Tava yağlanır.
- Yufka tek tek sıcak suya konur.
- Sonra soğuk suya alınır 10. 15 saniye arası bekledikten sonra çıkartılıp sıkılır.
- Tavaya güzelce yayılır.
- Üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı gezdirilir.
- 1. 2. Ve 3. Yufka dahil olmak üzere aralarına tereyağı sürülerek 3 yufkaya da aynı işlem uygulanır.
- Ortasına ezilmiş peynir konur (maydanoz, da konur ben koymadım).
- 4. 5 ve 6. Yufkada aynı şekilde aralarına 2 yemek kaşığı tereyağı gezdirilir.
- Burası çok önemli. Kürdan ile yufkaya delikler açılır. Kalan tereyağı üzerine dökülür ve yayılır.
- Büyük ocakta orta ve kısık olarak önce alti çevire çevire pişirilir sonra ters çevrilerek diğer tarafı çevire çevire pişirilir. 30- 35 dk. Arası pişti. Nefis oluyor pişman olursunuz. Kesinlikle denemelisiniz ????????????????.