iltasyazilim
FD Üye
Gerçek tavuk göğsü tatlısı yapımı
Ramazan ayının vazgeçilmezidir tatlılar Gün baştan başa atıl dingin yatan mide akşam üzeri hafif hafif sinyaller vermeye başlar ve kan şekerinizin düştüğünü öyle ya da böyle bir şekilde hissedersiniz Akşam yemeğinin derhal ardındaki gözler “aceba tatlı olarak bugün ne var? diye aranmaya başlar İşte tam da bu anda imdadınıza hakiki tavuk göğsünün vazgeçilmez tadı yetişecek Hakiki tavuk etiyle hazırlayacağınız bu tatlı ile mideniz bayram edecek
Hakiki tavuk göğsü tatlısı için gereken malzemeler:
1 litre süt 2 kaşık pirinç unu 2 kaşık nişasta (buğday tercihimdir) 1 adet tavuk göğsü 2 adet damla sakızı 1 kadeh toz şeker 1 kaşık tereyağ 1 vanilya Reel tavuk göğsü tatlısı yapımı:
1 adet tavuk göğsünü haşlayın ve soğuduktan sonradan küçük parçalar halinde dideleyin Hazırladığınız tavuk göğsünü bir kase soğuk suyun içine koyun ve suyu sıkça değiştirerek tavuk tadının kaybolmasını sağlayın
Şimdi tatlımızı yapmaya başlayabiliriz Bir tencerede tereyağ hariç diğer bütün malzemeleri (pirinç unu, nişasta, şeker, damla sakızı, vanilya ve süt) karıştırın Topaklanma yapmaması için mikser kullanabilirsiniz Karışımı ocağa koyun ve yeniden sürekli karıştırarak pişmesini bekleyin Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın
Ocaktan indirdiğiniz muhallebiyi mikser ile yeniden çırpın Buraya değin her şey yolunda ise evvelden didelediğimiz tavuk göğsünü sudan çıkarıp ve iyice sıkarak muhallebimizin içine ekleyelim ve karıştıralım
Tümü bu dek şu anda tatlımızı cam bir tepsiye dökelim ve soğuyana kadar bekleyelim Üzerini tarçınla süsleyip ikram edebiliriz Sıhhat olsun… *
Ramazan ayının vazgeçilmezidir tatlılar Gün baştan başa atıl dingin yatan mide akşam üzeri hafif hafif sinyaller vermeye başlar ve kan şekerinizin düştüğünü öyle ya da böyle bir şekilde hissedersiniz Akşam yemeğinin derhal ardındaki gözler “aceba tatlı olarak bugün ne var? diye aranmaya başlar İşte tam da bu anda imdadınıza hakiki tavuk göğsünün vazgeçilmez tadı yetişecek Hakiki tavuk etiyle hazırlayacağınız bu tatlı ile mideniz bayram edecek
Hakiki tavuk göğsü tatlısı için gereken malzemeler:
1 litre süt 2 kaşık pirinç unu 2 kaşık nişasta (buğday tercihimdir) 1 adet tavuk göğsü 2 adet damla sakızı 1 kadeh toz şeker 1 kaşık tereyağ 1 vanilya Reel tavuk göğsü tatlısı yapımı:
1 adet tavuk göğsünü haşlayın ve soğuduktan sonradan küçük parçalar halinde dideleyin Hazırladığınız tavuk göğsünü bir kase soğuk suyun içine koyun ve suyu sıkça değiştirerek tavuk tadının kaybolmasını sağlayın
Şimdi tatlımızı yapmaya başlayabiliriz Bir tencerede tereyağ hariç diğer bütün malzemeleri (pirinç unu, nişasta, şeker, damla sakızı, vanilya ve süt) karıştırın Topaklanma yapmaması için mikser kullanabilirsiniz Karışımı ocağa koyun ve yeniden sürekli karıştırarak pişmesini bekleyin Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın
Ocaktan indirdiğiniz muhallebiyi mikser ile yeniden çırpın Buraya değin her şey yolunda ise evvelden didelediğimiz tavuk göğsünü sudan çıkarıp ve iyice sıkarak muhallebimizin içine ekleyelim ve karıştıralım
Tümü bu dek şu anda tatlımızı cam bir tepsiye dökelim ve soğuyana kadar bekleyelim Üzerini tarçınla süsleyip ikram edebiliriz Sıhhat olsun… *