Gerdan Çorbası (Paça Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kuzu gerdan
- 2 litreye yakın su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 6 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Biraz sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Gerdan Çorbası (Paça Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Gerdanımızı düdüklü tenceremize alıyoruz. Suyunu ve tuzunuda ilave edip, pişmeye bırakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra 1 saat pişiriyoruz.
- Ardından etimizi suyun içerisinden alıp didikliyoruz ve çorbamızın içerisine geri katıyoruz.
- Sarımsağımızıda ezip, içerisine katıyoruz ve 15 dakika kadar daha pişiriyoruz.
- Ocağımızı kapatınca karabiberimizide ekleyip, sosumuzun yağını ısıtıyoruz ve pulbiberimizede yağın içine ekliyoruz.
- Servis ettikten sonra sosumuzdanda ekleyip, tüketiyoruz. Afiyet olsun