Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gerdan Çorbası (Tam Bir Kış Çorbası)

Gerdan Çorbası (Tam Bir Kış Çorbası)
0
26

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
gerdan-corbasi-tam-bir-kis-corbasi.jpg

Gerdan Çorbası (Tam Bir Kış Çorbası) Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kilo kuzu gerdan
  • 1 tane yumurta
  • 1 buçuk yemek kaşığı yoğurt
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 diş sarımsak tuz
  • Terbiyeyi açmak için; 1 bardak su
  • 5 su bardağı su

Gerdan Çorbası (Tam Bir Kış Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Etinizi güzelce yıkayıp tencereye alın.
  2. Üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  3. 3 diş sarımsağı da ince ince doğrayıp etin üzerine ekleyin.
  4. Tencereyi ocağa alın ,etler pişince ocaktan alıp etleri kemiklerinden ayırıp didikleyin.
  5. Et suyunu süzün üzerine toplamda ben 6 su bardağı su kullandım su az gelirse çorbanın kıvamına nazaran su ek edebilirsiniz.
  6. Biraz daha su ekleyip kaynamaya bırakın.
  7. Et suyu kaynayınca eti ek edin.
  8. Çorba ocakta kaynarken bizde terbiyesini hazırlıyalım.
  9. Terbiye için yarım limon suyu, yumurta ,yoğurt, un ve 1 bardak suyu derin bir kaba alıp pürüzsüz kalıncaya kadar karıştırın.
  10. 1 kepçe çorba suyundan alıp terbiyeye ekleyip karıştırın.
  11. Terbiyeyi bir süzgeç yardımıyla yavaş yavaş çorbaya ek edip süratlice karıştırın.
  12. 10 dakika kaynatın tuzunu ek edin.
  13. Tavaya tereyağ ve pulbiberini alın.
  14. Tereyağ eriyince tenceredeki çorbaya ekleyin karıştırıp sıcak sıca servis yapın.
Afiyet olsun????.

Gerdan Çorbası (Tam Bir Kış Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt