Gerdan Çorbası (Tam Bir Kış Çorbası) Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo kuzu gerdan
- 1 tane yumurta
- 1 buçuk yemek kaşığı yoğurt
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- Yarım limonun suyu
- Yarım tatlı kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 diş sarımsak tuz
- Terbiyeyi açmak için; 1 bardak su
- 5 su bardağı su
Gerdan Çorbası (Tam Bir Kış Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Etinizi güzelce yıkayıp tencereye alın.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyin.
- 3 diş sarımsağı da ince ince doğrayıp etin üzerine ekleyin.
- Tencereyi ocağa alın ,etler pişince ocaktan alıp etleri kemiklerinden ayırıp didikleyin.
- Et suyunu süzün üzerine toplamda ben 6 su bardağı su kullandım su az gelirse çorbanın kıvamına nazaran su ek edebilirsiniz.
- Biraz daha su ekleyip kaynamaya bırakın.
- Et suyu kaynayınca eti ek edin.
- Çorba ocakta kaynarken bizde terbiyesini hazırlıyalım.
- Terbiye için yarım limon suyu, yumurta ,yoğurt, un ve 1 bardak suyu derin bir kaba alıp pürüzsüz kalıncaya kadar karıştırın.
- 1 kepçe çorba suyundan alıp terbiyeye ekleyip karıştırın.
- Terbiyeyi bir süzgeç yardımıyla yavaş yavaş çorbaya ek edip süratlice karıştırın.
- 10 dakika kaynatın tuzunu ek edin.
- Tavaya tereyağ ve pulbiberini alın.
- Tereyağ eriyince tenceredeki çorbaya ekleyin karıştırıp sıcak sıca servis yapın.
Gerdan Çorbası (Tam Bir Kış Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı