Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Geri Çekilme Yöntemi Güvenli mi, Riskleri Neler?

Geri Çekilme Yöntemi Güvenli mi, Riskleri Neler?
0
55

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
geri-cekilme-yontemi-guvenli-mi-riskleri-nedir-1645789689.jpg

Cinsel ilgi sırasında hamileliği önlemek için kullanılan sayısız metot var. Bunlar ortasında dışarı boşalma olarak da isimlendirilen geri çekilme prosedürü, son derece yaygın fakat düşündüğümüz kadar inançlı değil. Erkeğin tam boşalacağı sırada bunu hissederek penisini vajinadan çıkarması ve dışarı boşalması prensibi üzerine konseyi olan geri çekilme sistemi, son derece riskli olduğu için önerilmiyor.

Geri çekilme usulünün tıbbi olarak rastgele bir riski yok fakat bu formülün uygulanmasının temel gayesi hamileliği önlemek yani doğum denetim olduğu için maalesef gerçek bir formda uygulamak her yiğidin harcı değil. İstenmeyen gebeliklerin en sık görüldüğü sistem olması, pek çok şeyi açıklıyor. Gelin günümüz dünyası için son derece ilkel bir doğum denetim usulü olan geri çekilmenin risklerini yakından görelim.

f317b67f145b0ce7ffa8f58c92bd8954b820db2b.jpeg

Geri çekilme metodu nedir?

Halk ortasında dışarı boşalma olarak da isimlendirilen geri çekilme usulü, cinsel ilgi sırasında erkeğin boşalacağını hissederek penisini vajinadan çıkarması ve dışarı boşalması biçiminde uygulanan bir hamilelik tedbire, doğum denetim tekniğidir. Yapılan çalışmalara nazaran gençler ortasında en sık kullanılan doğum denetim metotlarından biri olduğu görülmüştür.

Düşündüğümüz vakit son derece tesirli görünüyor. Sonuçta erkeğin sperminin bayanın yumurtalarına ulaşması için içeri boşalma gerekir ve bu yol ile kelam konusu seyahat başlamadan bitiyor. Lakin erkeğin ne vakit boşalacağını hissetmesi gerçek bir deneyim gerektiriyor ve ufak bir gecikme bile hamilelikle sonuçlanabiliyor.

Geri çekilme prosedürü neden tercih ediliyor?

30c7baaba98ef62110c775f3eaa9bb8de115e711.jpeg

Geri çekilme metodu, öncesinde rastgele bir hazırlık gerektirmiyor olması. Bugün aktifliği bilimsel olarak kanıtlanmış doğum denetim sistemleri için evvelce düşünmek, birtakım süreçler yapmak ya da en azından yanınızda bulundurmak gerekiyor. Geri çekilme ise anlık gelişen olaylara süratli müdahale etmek için kullanılan bir metot.

Prezervatif fiyatlarını göz önüne alırsak geri çekilme prosedürünün ücretsiz olması da avantaj olarak düşünülen etmenlerden bir tanesi. Birleşme sırasındaki zevki azaltmadığından ötürü da tercih ediliyor. Ayrıyeten farklı bir doğum denetim metodu daha kullanılıyorsa onu çok daha inançlı hale getirecektir.

Geri çekilme sisteminin riskleri:

e8d3c76691c5a0cac090ad45f9372ef3609090d9.jpeg

Açık konuşmak gerekirse geri çekilme yönteminin kendisi başlı başına bir risk teşkil ediyor. Kabul edelim, pek çok erkek erken boşalma sorunu yaşıyor ve boşalmadan bir saniye evvel bunu hissederek geri çekilmek herkesin harcı değil. Geri çekilmenin tam o andan evvel yapılması gerekiyor zira başladığı anda ne kadar çekilse beyhude.

Kadının gebe kalması için erkeğin bütün sperminin yumurta ulaşması gerekmiyor. Bir damla bile bırakın yumurtaya, vulva denilen dış cinsel organla ulaşırsa hamilelik mümkün. Üstelik boşalmadan evvel de çok az bile olsa erkeğin bir ölçü sperm bırakması mümkün. Yani tepeyi görmeden tırmanış başlıyor.

Bir de olayın hiç de küçümsenmeyecek ruhsal tarafı var. Rastgele bir müdafaa aparatı olmadan lunaparklardaki sürat trenine biniyorsunuz. Erkek olarak diyorsunuz ki merak etme tren yokuş aşağı inmeye başlayıp durdurulamayacağı noktaya gelince ben seni de kendimi de tutacağım. Bayan olarak diyorsunuz ki tamam, tüm denetimi sana bırakıyorum. Yani artık o andan zevk mi alırsınız yoksa o geri dönülemez an geldiği vakit sahiden erkek tüm denetimi sağlayabilecek mi diye telaş ile o anı mı beklersiniz?

Etkili bir geri çekilme mümkün mü?

904e6d2e4f1b399c9b1ba2c245eb368046e87f19.png

Hiç kimse bunun garantisini veremez. Onlarca sefer başarılı olsa bile bir kere başarısız olursa hamilelik kaçınılmaz. Geri çekilmeyi bir doğum denetim tekniği olarak kullanan bağların %22’sinde istenmeyen gebelik görülüyor. Düşük bir oran üzere görünebilir lakin o 100 kişi içindeki 22 bireyden biri olursanız neler olur bir düşünün.

Geri çekilme tekniğini tam boşalma anında değil de biraz öncesinde yapmak elbette bu sistemi daha tesirli hale getirebilir. Fakat tepe öncesi tırmanışın başladığını yani tam boşalmadan da sperm çıkabileceğini unutmayın. Üstelik bu formda uygulandığı vakit alınan zevkin oldukça azalacağı da bir gerçek.

Peki ne yapalım?

a5cc9f24d1243eaae8f610ccb764046244272c13.jpeg

Korunun sevgili okuyucu. Bugün bilimsel olarak aktifliği ispatlanmış tonla doğum denetim yolu var. Spiral, doğum denetim hapı, hormon düzenlemeleri ve olmazsa olmaz, prezervatif. Yapılan araştırmalar en tesirli doğum denetim metodunun prezervatif olduğunu ortaya koyuyor. Üstelik prezervatif kullanımı cinsel hastalık bulaşma mümkünlüğünü da azaltıyor. Çok önerilmiyor lakin sonraki gün hapı kullanmak da her vakit aklınızda bulunması gereken bir seçenek.

İlkel bir doğum denetim prosedürü olan dışarı boşalma olarak da isimlendirilen geri çekilme nedir, riskleri nelerdir gibi merak edilen soruları yanıtladık ve bu pek de tesirli olmayan formül hakkında bilmeniz gerekenlerden bahsettik. Lütfen risk almayın ve tesirli bir doğum denetim yolu kullanmadan bu işlere kalkışmayın.