Gevrek Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin (Oda sıcaklığında)
- 1 paket kabartma tozu
- Yumuşak hamur olacak biçimde alabildiği kadar un (Bardak ölçüleriniz farklı olabileceği için net ölçü belirtmedim)
- Peynir (Dilediğiniz peyniri koyabilirsiniz)
- Maydanoz
- Susam
- Pekmez
Gevrek Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, sıvı yağ, yoğurt, şeker, tuz ve tereyağı tıpkı anda kaba alınır homojen bir karışım elde edilir. Akabinde kabartma tozu ve un eklenir. Un yavaş eklenmeli zira kulak göğsü yani yumuşak bir hamur elde edilmeli.
- Hamuru dinlendirmeye gerek yok direk bezelere bölebilirsiniz. Ben 20 adet elde ettim büyüklüğünü siz tercih ettiğiniz üzere ayarlayabilirsiniz.
- Ardından maydanozu doğrayıp peynirle karıştırıyoruz. Aldığımız bezeleri elimizle inceltip hazırladığımız iç harçtan koyup, yuvarlıyoruz.
- Pekmezi bir kaseye alıp, üzerine yarım su bardağı kadar su ek edip, karıştırıyoruz.
- Daha sonra hazırladığımız poğaçaları evvel pekmezli suya, akabinde susama buluyoruz.
- 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında ortalama 15 dk pişiriyoruz yapması çok kolay lakin yemesi çok keyifli epeyce gevrek poğaça katiyen denemelisiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.