Gevrek Simit (Çıtır Çıtır Sokak Simiti) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 3 küp şeker
- Aldığı kadar un(dikkatli ekleyin)
- Yarım çay bardağı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- 1 su bardağı susam
Gevrek Simit (Çıtır Çıtır Sokak Simiti) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel un hariç bütün gereçleri yoğurma kabına koyup karıştırın.
- Sonra yavaş yavaş ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
- 20 dk üzerini sarıp dinlendirin.
- Sonra elinizle küçük bezelere ayırın uzunlamasına elinizle açıp birbirine sarıp uçlarını yapıştırın sonra zati fotoğrafta göstermeye çalıştım.
- Daha sonra hepsini o denli yaptıktan sonra pekmez ve suyu bir kapta karıştırın.
- Susamıda bi tabağa koyun,ilk evvel suya batırıp sonra susama bulayın tepsiye dizin.
- Hepsi bitene kadar birebir süreci tekrarlayın.
- Daha sonra 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Gevrek Simit (Çıtır Çıtır Sokak Simiti) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı