elektronikci
FD Üye

Gevrekli Kurabiye (İster Buzluk İçin İster Hemen Tüketin) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin (125 gram, oda sıcaklığında olsun )
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 400 gram mısır nişastası (4 su bardağı ediyor.)
- Aldığı kadar un (ben 2 su bardağı kullandım.)
- 400 gram kahvaltılık çikolata
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Kahvaltılık mısır gevreği
Gevrekli Kurabiye (İster Buzluk İçin İster Hemen Tüketin) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini koyalım karıştıralım.
- Ardından 4 su bardağı mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim ve yuvarlayarak şekil verelim.Tepsiye dizelim.
- Önceden iyice 170 derece ısıtılmış fırında altı hafif pembeleşene kadar pişirelim.
- Kurabiyeyi iyice ısıtılmış fırına atarsanız pişerken yayılmasını önlemiş olursunuz.
- Üzeri fazla pembeleşmiyor, kızartmamaya dikkat edelim.
- Fırından çıkardığımız kurabiyeler ılınırken chokellayı benmari usulü eritelim.Eriyince altını kapatalım.
- Sıvı yağ ilave edip kıvam verelim çok cıvık olmamasına dikkat edelim.
- Mısır gevrekleri elimizle hafif kıralım.
- Ilınan kurabiyeyi ilk chokellaya ardından mısır gevreğine bulayıp servis tabağına alalım.
- Buzdolabında1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edelim.
Birde mısır gevreği ve çikolata yapıp saklama kabına koyup buzluğa kaldırabilirsiniz istediğiniz zaman çıkarıp tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun????.
Gevrekli Kurabiye (İster Buzluk İçin İster Hemen Tüketin) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı