nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Ghee (sadeyağ) Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*Elinizdeki tereyağ miktarının hiç önemi yok
Ghee (sadeyağ) Yapımı Tarifi Yapılışı Merhabalar çocuklarım küçükken kesintisiz yaptığım fakat neredeyse 25 yıldır yapmadığım bir şeydi Geçenlerde nette dolaşırken sağlıklı beslenen ve tartma veren sosyete hanımların(!) ghee diye bir şey yaptığını gördüm Allah Allah bu nedir ancak acaba deyip araştırınca bizim sadeyağımız olduğunu gördüm Adı egzantirik olunca anında popüler oluyor ülkemizde ne eyvah oysa Sadeyağınızı kendiniz yapın dense eminim hiç kimse uğraşmazdı Benim kolestrol tavan yapınca ve ilacı da bırakınca hiç olmazsa her tarafta başlıyayım dedim Neyse hadi yapmaya başlayalım elinizdeki tereyağ miktarının hiç önemi değil olduğu kadarını derhal bir tencereye koyup kısık ateşte uzunnn uzun kaynatmaya başlıyoruz Uyarı edeceğimiz nokta yağı kuşkusuz yakmamak fazla kısık ateşte ve kesintisiz karıştırarak damarlarımızı tıkayan zararlı tabakanın üste çıkmasını sağlamaktır Yağ kaynadıkça yukarı meydana çıkan beyaz köpükleri bir süzgeç yardımıyla alıyoruz Bu operasyon yağınızın azlığı çokluğu ile alakalı yarım saatle bir saat arası sürebilir Tenceredeki yağımız transparan ve altın sarısı bir renk alınca artık operasyon bitmiş demektir Natürel ancak meslek bununla bitmiyor Şeffaflaşan yağı süzerek ayırmak için oldukça büyük bir süzgeçin içine pak bir tülbent serip kavanoz veya borcama öyle boşaltıyoruz Ve soğuyana değin mutfak tezgahında bekletmeye alıp soğuyunca buzdolabına kaldırıyoruz Pilav ve çorbalara bir tatlı kaşığı ayarlamak bile tatmin edici oluyor Herkese kolesterolsüz günler dileyerek hoşçakalın diyorum Sevgiler!
*Elinizdeki tereyağ miktarının hiç önemi yok
Ghee (sadeyağ) Yapımı Tarifi Yapılışı Merhabalar çocuklarım küçükken kesintisiz yaptığım fakat neredeyse 25 yıldır yapmadığım bir şeydi Geçenlerde nette dolaşırken sağlıklı beslenen ve tartma veren sosyete hanımların(!) ghee diye bir şey yaptığını gördüm Allah Allah bu nedir ancak acaba deyip araştırınca bizim sadeyağımız olduğunu gördüm Adı egzantirik olunca anında popüler oluyor ülkemizde ne eyvah oysa Sadeyağınızı kendiniz yapın dense eminim hiç kimse uğraşmazdı Benim kolestrol tavan yapınca ve ilacı da bırakınca hiç olmazsa her tarafta başlıyayım dedim Neyse hadi yapmaya başlayalım elinizdeki tereyağ miktarının hiç önemi değil olduğu kadarını derhal bir tencereye koyup kısık ateşte uzunnn uzun kaynatmaya başlıyoruz Uyarı edeceğimiz nokta yağı kuşkusuz yakmamak fazla kısık ateşte ve kesintisiz karıştırarak damarlarımızı tıkayan zararlı tabakanın üste çıkmasını sağlamaktır Yağ kaynadıkça yukarı meydana çıkan beyaz köpükleri bir süzgeç yardımıyla alıyoruz Bu operasyon yağınızın azlığı çokluğu ile alakalı yarım saatle bir saat arası sürebilir Tenceredeki yağımız transparan ve altın sarısı bir renk alınca artık operasyon bitmiş demektir Natürel ancak meslek bununla bitmiyor Şeffaflaşan yağı süzerek ayırmak için oldukça büyük bir süzgeçin içine pak bir tülbent serip kavanoz veya borcama öyle boşaltıyoruz Ve soğuyana değin mutfak tezgahında bekletmeye alıp soğuyunca buzdolabına kaldırıyoruz Pilav ve çorbalara bir tatlı kaşığı ayarlamak bile tatmin edici oluyor Herkese kolesterolsüz günler dileyerek hoşçakalın diyorum Sevgiler!
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.