Gıda Boyasız Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet ayva
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
- 1 su bardağı vişne suyu
- 1 yemek kaşığı ganik taneli böğürtlen reçeli
- 1 adet çubuk tarçın
- 4adet karanfil
- 1 paket kremşanti
Gıda Boyasız Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvalarımızı bir güzel yıkayıp kabuklarını soyup ortadan ikiye bölüyoruz. Çekirdeklerini çıkartıyoruz çekirdeklerini sakın atmayın pişireceğimiz zaman içine koyacağız ki oda renk versin.
- Tenceremizin içine ayvaları temizledikten sonra, çekirdeklerini çıkardığımız kısımlar aşağıda kalacak şekilde yerleştiriyoruz.
- İlk başta daha sonra ters çevirmeler yapacaksınız ayrı bir kap alıp şekeri, vişne suyunu ve 1 kaşık böğürtlen reçelini ve böğürtlen taneciklerinden 4 – 5 tane içine atarak iyice karıştıralım.
- Hepsinin önce birbirine özleşmesi lazım bu sebeple yapıyoruz en sonunda hepsini tenceremize ayvaların üstüne döküyoruz.
- Böğürtlen reçelinin tanelerinide koyun tenceremize ayva çekirdeklerinide koymayı unutmayın çubuk tarçın ve karanfilide ekleyip kısık ateşte kontrol ederek pişirelim.
Gıda Boyasız Ayva Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı