iltasyazilim
FD Üye
GIda zehirlenmesinin sebepleri nelerdir
Gıda zehirlenmesi nedenleri ve tedavisi
Gıda zehirlenmesine sebep olan bakteriler
Gıda kaynaklı hastalıklarabeslenme zehirlenmelerine niçin olan etmenler arasında kimyasal maddeler, doğal beslenme toksinleri, metaller, tarım ilaçları deterjanlar, plastikler, parazitler ve mikroorganizmalar (bakteri, küf, maya) sayılabilir
Besinlere değişik kaynaklardan bulaşan ya da bir amaçla dıştan eklenen bazı kimyasal maddelerin miktarları belirli bir düzeyi geçerse beslenme zehirlenmelerine yol açabilir Besin saklamaya uygunsuz araç gereçlerden de zehirli maddelerin çözünmesiyle besine metal bulaşması olabilir Asitli besinlerin bakır veya bileşiminde kurşun içeren kaplarda saklanması veya besinlerin kalaysız bakır kaplarda bekletilmesi de ağır metal zehirlenmelerine yol açabilir bu nedenle kalaysız bakır, boyalı plastik ve alüminyum kaplarda besinler bekletilmemelidir
Tarım ürünlerinde verimin arttırılması için kullanılan ilaçlar da bilinçsizlik ve hatalı uygulamalar sebebiyle besinleri kirletebilir
Bir Takım besinlerin yapısında doğal olarak “toksin denilen zehirli bileşikler bulunur Örneğin bazı mantar türleri, deli bal ve yeşillenmiş, filizlenmiş patates; yapılarında bulundurdukları doğal zehirli maddeler nedeniyle besin zehirlenmelerine yol açabilir
Mikroorganizmalar içerisinde özellikle bakteriler, beslenme kaynaklı böylece çok hastalığın esas sorumlusudur Genel Olarak hijyenik yönden uygun olmayan koşullarda hazırlanan ve pişirilen besinlerde üreyen bakteriler, beslenme zehirlenmelerine niçin olmaktadır *
Gıda zehirlenmesi nedenleri ve tedavisi
Gıda zehirlenmesine sebep olan bakteriler
Gıda kaynaklı hastalıklarabeslenme zehirlenmelerine niçin olan etmenler arasında kimyasal maddeler, doğal beslenme toksinleri, metaller, tarım ilaçları deterjanlar, plastikler, parazitler ve mikroorganizmalar (bakteri, küf, maya) sayılabilir
Besinlere değişik kaynaklardan bulaşan ya da bir amaçla dıştan eklenen bazı kimyasal maddelerin miktarları belirli bir düzeyi geçerse beslenme zehirlenmelerine yol açabilir Besin saklamaya uygunsuz araç gereçlerden de zehirli maddelerin çözünmesiyle besine metal bulaşması olabilir Asitli besinlerin bakır veya bileşiminde kurşun içeren kaplarda saklanması veya besinlerin kalaysız bakır kaplarda bekletilmesi de ağır metal zehirlenmelerine yol açabilir bu nedenle kalaysız bakır, boyalı plastik ve alüminyum kaplarda besinler bekletilmemelidir
Tarım ürünlerinde verimin arttırılması için kullanılan ilaçlar da bilinçsizlik ve hatalı uygulamalar sebebiyle besinleri kirletebilir
Bir Takım besinlerin yapısında doğal olarak “toksin denilen zehirli bileşikler bulunur Örneğin bazı mantar türleri, deli bal ve yeşillenmiş, filizlenmiş patates; yapılarında bulundurdukları doğal zehirli maddeler nedeniyle besin zehirlenmelerine yol açabilir
Mikroorganizmalar içerisinde özellikle bakteriler, beslenme kaynaklı böylece çok hastalığın esas sorumlusudur Genel Olarak hijyenik yönden uygun olmayan koşullarda hazırlanan ve pişirilen besinlerde üreyen bakteriler, beslenme zehirlenmelerine niçin olmaktadır *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.