Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gıda zehirlenmesi nedir, belirtileri nelerdir

Gıda zehirlenmesi nedir, belirtileri nelerdir

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Gıda zehirlenmesinin belirtileri, Yiyecek zehirlenmesi nasıl anlaşılır, Yiyecek zehirlenmesinin nedenleri, Gıda zehirlenmesi

Gıda Zehirlenmesi

Gıdaların içinde artan bir takım bakterilerin alınması sonucu kusma, ishal, karın ağrısı, ateş gibi belirtilere yol açabilen gıda zehirlenmesi denilen tablo ortaya çıkmaktadır Bilhassa sıcak yaz günlerinde çocuklarımız, yiyecek zehirlenmesi riskiyle karşı karşıya kalırlar Onları korumada öncelikli atama de biz annelere düşmektedir

Bakteriler, çoğalmak için bilhassa emin gıdaları ( et, süt, yumurta, balık, tavuk gibi ), muhakkak ısı ve ortam koşullarını tercih ederler Yerinde ortamda bulunmaları halinde tez çoğalarak sağlığımız için tehdit oluştururlar

Gıda Zehirlenmesini Nasıl Önleyebiliriz?

Gıdaları Temiz Tutmalıyız :

Enfeksiyon geçiren kişiler mutfaktan uzak durmalı, yiyecek hazırlama işine girmemelidir

Mutfakta çalışırken eller, saçlar, tırnaklar ve kıyafetler pak olmalıdır

Tuvalet sonrası ya da bebeğin bezini değiştirdikten sonra el yıkama dikkatsizlik edilmemelidir

Çiğ et, tavuk, balık, yumurta ellendikten sonradan eller yıkanmalı, bunlara değen mutfak araç, gereçleri yıkamadan her yerde kullanılmamalıdır

Pişen bir yemeğin tadına bakmada kullanılan kaşık yeniden kullanılmamalıdır

Her başvuru formu sonrası tabak, bıçak, kesme tahtası gibi vasıta gereçler, mutfak tezgahları sıcak su ve sabunla temizlenmelidir

ızgara Kabuğu soyulacak bile olsa, meyve ve sebzeler ayrıntılarıyla yıkanmalıdır

Temizlikte kullanılan kumaş ve süngerlerin de temizliğinden emin olunmalıdır

Gıdaları Birbirinden Öbür Tutmalıyız:

Ham et, tavuk, yumurta, balık ve deniz ürünleri öteki gıdalardan bambaşka tutulmalıdır Bunların durduğu tabağa pişenler konmamalı, pişen gıdalar için farklı bir tabak kullanılmalıdır Bunları kesmede kullanılan kesme tahtası ve bıçak, sebze meyve için kullanılandan öbür olmalıdır

Gıdaları Uygun Pişirmeliyiz:

Yumurtalar, sarısı ve beyazı büsbütün katılaşana kadar pişirilmelidir

ızgara Her türlü etin iç kısmının da iyi pişmesi sağlanmalıdır

Tüketilinceye değin sıcak gıdalar sıcak, soğuk gıdalar soğuk tutulmalıdır

Gıdaları Yerinde Soğutmalıyız:

Sofradan arta kalanları iki saatten ( yazın bir saat ) artı bekletmeden buzdolabına kaldırmalıyız Oda sıcaklığında, bundan uzun süre kalanlar atılmalıdır Soğukta bakterilerin çoğalma şansı düşük olacaktır

Başvuru Formu öncesi buzları çözme işini mutfak tezgahında değil, buzluktan buzdolabının rafına evvelden indirerek yapmalıyız Defrost işlemini mikrodalgada yaptığımız ürünü hemencecik pişirmeliyiz *
 
858,496Konular
982,155Mesajlar
30,096Kullanıcılar
clemSon üye
Üst Alt