iltasyazilim
FD Üye
Böbrek Taşı Gilaburu ,
Gilaburu ve Böbrek Taşı
Gilaburu böbrek taşını eritiyor
Girebolu doğadan gelen bir şifa kaynağı
Sızısız sancısız böbrek taşını eritiyor Ayrıca, hipertansiyon, idrar yolu hastalıkları, kadınlarda rahim ve yumurtalık sorunlarına, erkeklerde ise prostat problemlerine yardımsever
Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Ahmet Aksoy, yurt içinde ve dışarıda çoğu üniversitede yapılan araştırmaların gilaburu bitkisinin şifa kaynağı bir bitki olduğunu ortaya koyduğunu söyledi
Kayseri ve yöresinde yetişen gilaburu bitkisinin doğal şifa kaynağı olduğu belirtildi
Gilaburu bitkisinin ve suyunun çoğu hastalığa iyi geldiğini açıklayan Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Ahmet Aksoy, şöyle söyledi:
“Gilaburu suyu içeriğindeki asitler nedeniyle antikanserojen ve antioksidan özelliğe sahiptir Antioksidanlar, vücutta serbest radikalleri bağlayarak, sağlığa zararlı birçok olumsuz etkiyi durdurmakta Bu özelliği nedeniyle gilaburu suyu, yaşlanmayı geciktirici, mutasyonu engelleyici, kanseri durdurucu ve kolesterolü düşürücü etkiye sahip Gilaburu bitkisi, kanser önleyici, antioksidan ve C vitamini deposu, kısaca her derde deva bir bitki Bu bitkinin suyunu midesinde ve bağırsaklarında ülser olanlar tüketmemeli Çünkü bitki asitli bir yapıya sahip Bu bitkinin ortaya çıkmamış diğer şifalı özelliklerinin tespiti için Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi ’nde araştırmalar devam ediyor
BÖBREK BÖBREK TAŞI: Böbrek taşlarının tüm cinsleri; aslıları itibariyle suda çözünmeyen kalsiyum tuzu olup bu tuz oluşumunu uygun eritecek bir hap bulunmadığından nedeniyle lazer, ses dalgası vs gibi yollarla böbrek taşı fiziksel olarak parçalanıp yerinden oynatılarak düşürülmeye çalışılmaktadır (Diğer bir usul açık operasyondur) Ve bu yöntemler hastaya fazla sızı ağrı vermenin yanına kalıcı tabi tesirleri olan yöntemlerdir
Gilaburu ise böbrek taşını, öteki usullerde (lazer vs) olduğu gibi; bedensel dağılma yöntemi ile değil kimyasal çözünme ile değil ettiğinden nedeniyle ne taş çözünürken ne de idrar ile birlikte atılırken hasta sancı sancı hissetmez
Taşın yaradılış süreci tersine işleyerek, taş iyice erir ve idrar ile birlikte kimyasal madde olarak atılır
1 kür: (15 Lt) Gilaburu 1 hafta içerisinde 6 8 mm böbrek taşını eritebilmektedir
Taş 8 mm ’ den büyük ise her 8 mm için bir kür düşünülmelidir Gilaburu ayrıca böbrek tembelliğine ve bazı cins böbrek kistlerine de iyi gelmektedir
NOT: Sertliğinden dolayı lazerin de kıramadığı kristalize tür böbrek taşını Gilaburu da eritemeyebilir Bu nesil taş ile karşılaşma riskiniz % 1 2 civarındadır
HAZIRLANIŞI ve KULLANILIŞI
Su içerisinden alınan Gilaburu bir kevgir ya da kevgir üstünde ezilir
Meyvenin meydana çıkan suyuna kendisi kadar sıradan içme suyu ilave edilir ve bu karışım sıkıldığından itibaren 24 saat içinde hasta tarafından içilir
Tadı hafif ekşi olan Gilaburunun mümkün olduğu dek bu haliyle içilmesi öğüt edilir
Buna karşın hasta içmekte zorluk çekiyor ise muhtemel olduğu değin az almak kaydı ile karışım şeker ile tatlandırılabilir
Özel Baskı *
Gilaburu ve Böbrek Taşı
Gilaburu böbrek taşını eritiyor
Girebolu doğadan gelen bir şifa kaynağı
Sızısız sancısız böbrek taşını eritiyor Ayrıca, hipertansiyon, idrar yolu hastalıkları, kadınlarda rahim ve yumurtalık sorunlarına, erkeklerde ise prostat problemlerine yardımsever
Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Ahmet Aksoy, yurt içinde ve dışarıda çoğu üniversitede yapılan araştırmaların gilaburu bitkisinin şifa kaynağı bir bitki olduğunu ortaya koyduğunu söyledi
Kayseri ve yöresinde yetişen gilaburu bitkisinin doğal şifa kaynağı olduğu belirtildi
Gilaburu bitkisinin ve suyunun çoğu hastalığa iyi geldiğini açıklayan Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Ahmet Aksoy, şöyle söyledi:
“Gilaburu suyu içeriğindeki asitler nedeniyle antikanserojen ve antioksidan özelliğe sahiptir Antioksidanlar, vücutta serbest radikalleri bağlayarak, sağlığa zararlı birçok olumsuz etkiyi durdurmakta Bu özelliği nedeniyle gilaburu suyu, yaşlanmayı geciktirici, mutasyonu engelleyici, kanseri durdurucu ve kolesterolü düşürücü etkiye sahip Gilaburu bitkisi, kanser önleyici, antioksidan ve C vitamini deposu, kısaca her derde deva bir bitki Bu bitkinin suyunu midesinde ve bağırsaklarında ülser olanlar tüketmemeli Çünkü bitki asitli bir yapıya sahip Bu bitkinin ortaya çıkmamış diğer şifalı özelliklerinin tespiti için Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi ’nde araştırmalar devam ediyor
BÖBREK BÖBREK TAŞI: Böbrek taşlarının tüm cinsleri; aslıları itibariyle suda çözünmeyen kalsiyum tuzu olup bu tuz oluşumunu uygun eritecek bir hap bulunmadığından nedeniyle lazer, ses dalgası vs gibi yollarla böbrek taşı fiziksel olarak parçalanıp yerinden oynatılarak düşürülmeye çalışılmaktadır (Diğer bir usul açık operasyondur) Ve bu yöntemler hastaya fazla sızı ağrı vermenin yanına kalıcı tabi tesirleri olan yöntemlerdir
Gilaburu ise böbrek taşını, öteki usullerde (lazer vs) olduğu gibi; bedensel dağılma yöntemi ile değil kimyasal çözünme ile değil ettiğinden nedeniyle ne taş çözünürken ne de idrar ile birlikte atılırken hasta sancı sancı hissetmez
Taşın yaradılış süreci tersine işleyerek, taş iyice erir ve idrar ile birlikte kimyasal madde olarak atılır
1 kür: (15 Lt) Gilaburu 1 hafta içerisinde 6 8 mm böbrek taşını eritebilmektedir
Taş 8 mm ’ den büyük ise her 8 mm için bir kür düşünülmelidir Gilaburu ayrıca böbrek tembelliğine ve bazı cins böbrek kistlerine de iyi gelmektedir
NOT: Sertliğinden dolayı lazerin de kıramadığı kristalize tür böbrek taşını Gilaburu da eritemeyebilir Bu nesil taş ile karşılaşma riskiniz % 1 2 civarındadır
HAZIRLANIŞI ve KULLANILIŞI
Su içerisinden alınan Gilaburu bir kevgir ya da kevgir üstünde ezilir
Meyvenin meydana çıkan suyuna kendisi kadar sıradan içme suyu ilave edilir ve bu karışım sıkıldığından itibaren 24 saat içinde hasta tarafından içilir
Tadı hafif ekşi olan Gilaburunun mümkün olduğu dek bu haliyle içilmesi öğüt edilir
Buna karşın hasta içmekte zorluk çekiyor ise muhtemel olduğu değin az almak kaydı ile karışım şeker ile tatlandırılabilir
Özel Baskı *